Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jämtkraft: “Vi tar ansvar för miljön!”

Vi har ett gediget miljöarbete och högt ställda ambitioner inom miljöområdet, skriver Jämtkraft i ett pressmeddelande. (Foto: Pressbild Jämtkraft)

Östersundsposten intervjuade nyligen Jämtkrafts vd Anders Ericsson. I intervjun berättar han att biologiskt mångfald inte tillhör Jämtkrafts affärsmål. Fiskejournalen har därefter rapporterat om uttalandet och omgivningens reaktioner. Nu svarar Jämtkraft med ett pressmeddelande där man tycker att Fiskejournalen sprider fel bild av företaget.
När Fiskejournalen nyligen rapporterade om Anders Ericssons uttalande i Östersundposten, fick företaget utstå en hel del kritik. Nu försvarar sig Jämtkraft i ett pressmeddelande:
“En felaktig bild av Jämtkrafts ståndpunkt när det gäller vattenkraft och vandringsvägar för fisk sprids av bland annat Älvräddarna och Fiskejournalen.
Vi har ett gediget miljöarbete och högt ställda ambitioner inom miljöområdet. Vi är miljöcertifierade sedan 2003 och har en miljöpolicy som genomsyrar hela vår verksamhet. Var och en på Jämtkraft har ett ansvar för att miljöpolicyn följs varje dag. Vi har självklart miljömål som vi tar på stort allvar.”
Med anledning av Jämtkrafts pressmeddelande så kommer Fiskejournalen de närmsta veckorna att titta lite närmare på Jämtkrafts miljöarbete. Jämtkraft är informerade och kommer löpande att ges möjlighet att kommentera vår rapportering.
I morgon berättar vi om Jämtkrafts miljöengagemang i Billsta kraftstation.

Här hittar du Östersundpostens intervju.
Jämtkrafts pressmeddelande hittar du här.
Har du några erfarenheter av Jämtkraft och deras miljöengagemang?
Kontakta oss eller kommentera i fältet nedan.
Kontaktuppgifter: 0302-244 41 alt. morgan.fihn@aller.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
23 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta