Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jämtkraft: “Vi tar ansvar för miljön!”

Vi har ett gediget miljöarbete och högt ställda ambitioner inom miljöområdet, skriver Jämtkraft i ett pressmeddelande. (Foto: Pressbild Jämtkraft)

Östersundsposten intervjuade nyligen Jämtkrafts vd Anders Ericsson. I intervjun berättar han att biologiskt mångfald inte tillhör Jämtkrafts affärsmål. Fiskejournalen har därefter rapporterat om uttalandet och omgivningens reaktioner. Nu svarar Jämtkraft med ett pressmeddelande där man tycker att Fiskejournalen sprider fel bild av företaget.
När Fiskejournalen nyligen rapporterade om Anders Ericssons uttalande i Östersundposten, fick företaget utstå en hel del kritik. Nu försvarar sig Jämtkraft i ett pressmeddelande:
“En felaktig bild av Jämtkrafts ståndpunkt när det gäller vattenkraft och vandringsvägar för fisk sprids av bland annat Älvräddarna och Fiskejournalen.
Vi har ett gediget miljöarbete och högt ställda ambitioner inom miljöområdet. Vi är miljöcertifierade sedan 2003 och har en miljöpolicy som genomsyrar hela vår verksamhet. Var och en på Jämtkraft har ett ansvar för att miljöpolicyn följs varje dag. Vi har självklart miljömål som vi tar på stort allvar.”
Med anledning av Jämtkrafts pressmeddelande så kommer Fiskejournalen de närmsta veckorna att titta lite närmare på Jämtkrafts miljöarbete. Jämtkraft är informerade och kommer löpande att ges möjlighet att kommentera vår rapportering.
I morgon berättar vi om Jämtkrafts miljöengagemang i Billsta kraftstation.

Här hittar du Östersundpostens intervju.
Jämtkrafts pressmeddelande hittar du här.
Har du några erfarenheter av Jämtkraft och deras miljöengagemang?
Kontakta oss eller kommentera i fältet nedan.
Kontaktuppgifter: 0302-244 41 alt. morgan.fihn@aller.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta