Nu vill Jämtkraft kommunicera med Fiskejournalen igen, efter tre års tystnad. " /> Jämtkraft bryter blockaden! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
Jämtkrafts pressansvarige Karin Bodén har nu tagit upp kommunikationen med Fiskejournalen.
Jämtkraft bryter blockaden!

Nu vill Jämtkraft kommunicera med Fiskejournalen igen, efter tre års tystnad.

Under hösten 2011 började Fiskejournalen publicera en lång rad notiser om Jämtkrafts agerande under de första fem åren av 2000-talet. Efter den massiva kritiken inrättade Jämtkraft en miljöfond, med ett syfte att finansiera upprättandet av fiskvandringsvägar. Jämtkraft skrev i pressmeddelande att de kan tänka sig denna åtgärd ”när det är ekologiskt motiverat och ekonomiskt rimligt”. Därefter lät dåvarande presstalesman, Anders Rubensson, meddela att bolaget hädanefter inte ville ha någon mer kontakt med Fiskejournalen (se notis).
Jämtkrafts nuvarande pressansvarige, Karin Bodén, har nu brutit isen genom att kontakta tidningen och hon vill ha en rättelse i en nyligen publicerad notistext rörande kampanjen om Långforsen.
I notistexten, som Karin Bodén önskar ändra, framgick inte under vilken tidsrymd två skandaler utspelades och som läsare kunde man vilseledas och tro att händelserna skett nyligen.

Vi vill därför förtydliga att både ”kuppen mot fiskevårdsområdet” (se artikel i ÖP här) samt ”hotet mot Mitthögskolan om att dra in anslaget” (se notis här) skedde under början av 2000-talet. Vi har justerat tidsangivelsen i den notis som Karin Bodén reagerat mot (se notis här). Dock handlar det om samma kraftverk på samma plats.
Fiskejournalen ber givetvis om ursäkt om den tidigare texten kunnat missförstås, vi välkomnar även Jämtkrafts önskan om att öppna upp kommunikationen igen.
– Att blockaden är bruten och att Jämtkraft har en ny pressansvarig ger hopp om en ny attityd gentemot både natur och media, säger Martin Falklind, chefredaktör på Fiskejournalen.
Han hoppas också att skandaler av den typ som finns i denna film också är över.
Här kommer du till kampanjsidan. Hjälp oss och Långforsen genom att skicka ett brev även du.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta