Jämtkraft bryter blockaden!

Jämtkrafts pressansvarige Karin Bodén har nu tagit upp kommunikationen med Fiskejournalen.

Nu vill Jämtkraft kommunicera med Fiskejournalen igen, efter tre års tystnad.

Under hösten 2011 började Fiskejournalen publicera en lång rad notiser om Jämtkrafts agerande under de första fem åren av 2000-talet. Efter den massiva kritiken inrättade Jämtkraft en miljöfond, med ett syfte att finansiera upprättandet av fiskvandringsvägar. Jämtkraft skrev i pressmeddelande att de kan tänka sig denna åtgärd ”när det är ekologiskt motiverat och ekonomiskt rimligt”. Därefter lät dåvarande presstalesman, Anders Rubensson, meddela att bolaget hädanefter inte ville ha någon mer kontakt med Fiskejournalen (se notis).
Jämtkrafts nuvarande pressansvarige, Karin Bodén, har nu brutit isen genom att kontakta tidningen och hon vill ha en rättelse i en nyligen publicerad notistext rörande kampanjen om Långforsen.
I notistexten, som Karin Bodén önskar ändra, framgick inte under vilken tidsrymd två skandaler utspelades och som läsare kunde man vilseledas och tro att händelserna skett nyligen.
Vi vill därför förtydliga att både ”kuppen mot fiskevårdsområdet” (se artikel i ÖP här) samt ”hotet mot Mitthögskolan om att dra in anslaget” (se notis här) skedde under början av 2000-talet. Vi har justerat tidsangivelsen i den notis som Karin Bodén reagerat mot (se notis här). Dock handlar det om samma kraftverk på samma plats.
Fiskejournalen ber givetvis om ursäkt om den tidigare texten kunnat missförstås, vi välkomnar även Jämtkrafts önskan om att öppna upp kommunikationen igen.
– Att blockaden är bruten och att Jämtkraft har en ny pressansvarig ger hopp om en ny attityd gentemot både natur och media, säger Martin Falklind, chefredaktör på Fiskejournalen.
Han hoppas också att skandaler av den typ som finns i denna film också är över.
Här kommer du till kampanjsidan. Hjälp oss och Långforsen genom att skicka ett brev även du.

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...