Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jämtkrafts VD får svara inför riksdagen

Hur ställer sig Anders Ericsson till biologisk mångfald på riksdagens frågestund? (foto. Holger Staffansson)

Den 4 oktober kallar riksdagen till öppen utfrågning. Ämnet är biologisk mångfald i samband med vattenkraft.  Vi har nyligen rapporterat om Jämtkrafts VD, Anders Ericssons motvilja att bygga fiskvägar. Frågan är om han talade för hela branschen?
I februari i år fick riksdagens utredningstjänst i uppdrag av Miljö– och jordbruksutskottet att granska framstegen i det nationella miljömålet Levande sjöar och vattendrag. Detta har mynnat ut i en rapport som presenteras i dag, den 15 september.
Rapporten kommer att ligga till grund för den frågestund med inbjudna experter som ska hållas i riksdagen den 4 oktober. Vid podiet kommer vi bland annat att hitta Jämtkrafts VD, Anders Ericsson. Framträdandet gör han dock i rollen som ordförande för Svensk Energi.

Med bakgrund av uttalandet Anders Ericsson nyligen bjöd på i Östersundsposten, så kan vi anta att många riksdagsmän är särskilt nyfikna på vad han har att säga.
Artikeln i ÖP hittar du här.
Vi har tidigare skrivit om Anders uttalande och reaktionen från en riksdagsman.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta