Annons
Jarmo och gäddorna i slag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jarmo och gäddorna i slag

Jarmo Kuisma från Älvängen fångade denna 14,7 kilo tunga gäddan i Göta älv – efter tio sekunders fiske.

Ett fiskepass på cirka tio sekunder som resulterar i en gädda på nästan 15 kilo. En utopi för de allra flesta, men just detta fick Jarmo Kuisma uppleva. Gäddan anmäls nu till Recordfisken.
Jarmo Kuisma från Älvängen har förekommit i såväl Fiskejournalens artiklar som webbfilmer, gäddexperten. Nu rapporterar han om ett smått fantastiskt gäddfiske i Göta älv. Ett antal gäddor över tio kilo, på olika metoder är facit för de senaste veckorna. I topp, både vikt- och upplevelsemässigt, är gäddan på 14,7 kilo. Flötet hann knappt landa i vattnet innan det flöt upp och lade sig på sidan.
– Jag placerade uppenbarligen mörten på rätt ställe, konstaterar Jarmo.
En resolut krokning följdes av en ”go fajt”, som Jarmo uttrycker det. När han fått in gäddan i båten placerade han den i ett kar med vatten och ringde sambon för fotohjälp. Efter återsättning styrde han båten hemåt. Effektiv fisketid med fantastisk utdelning, kan man konstatera.
Här kan du se en webbfilm med Jarmo Kuisma.
Läs mer om Recordfisken.
Morgan Fihn

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sparbanksstiftelsens Hanna Wallgren lämna över checken på 88 000 kronor till trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson från Götene SFK. Foto: Privat
Välkommet jubel vid Vänern – färska pengar till mer fisk

Vänernlaxen är en angelägenhet för många, och när det krisar i kassan så dyker det upp välkomna krafter. Sparbanksstiftelsen har nämligen säkrat årets smoltutsättning i Vänern med ett ekonomiskt stöd.

Utöver intäkter från trollingtävlingar så samlar trollingklubbar in pengar på flera sätt till smoltutsättningar i Vänern, exempelvis säljs det flaggor, dekaler och anordnas ”onlinetävlingar”. Kinnekulleträffen ställdes in i april med anledning av Covid-19, och de hade ett budgeterat överskott på runt 120 000 kronor. Det fanns därmed en oro för att årets smoltutsättning genom Laxfond Vänern skulle drabbas, eftersom en del av överskottet skulle gå dit.

Nu kommer dock beskedet att Sparbanksstiftelsen Skaraborgs satsning Sparbanksstödet säkrar upp kommande utsättning av smolt i Kinneviken. Detta efter att stiftelsen beviljat Kinnekulleträffens ansökan om 88 000 kronor.
– Vi i arrangörsstaben är mycket tacksamma för att Sparbanksstiftelsen ville stötta oss! Det är ett bra betyg på att Sparbanksstiftelsen ser att Götene SFK/Kinnekulleträffens smoltutsättningar inneburit ett bättre fiske i närområdet och att detta ökar Hällekis attraktionskraft på trollingfiskarna! Sedan hoppas vi att andra trollingtävlingsarrangörer som fått ställa in 2020 kollar upp om det finns liknande möjligheter även för dem, det finns lokala Sparbanksstiftelser runt om Vänern, uppmanar en nöjd Fredrik Andersson i Götene SFK.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta