Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Jätteblekor

I förra veckan berättade vi om Anders Christenssons fantastiska piggvarfiske. Nu har den unge mästaren varit ute igen – och bärgat drömblekor.
Med tanke på hur statistiken över fångade storblekor har sett ut under de sensate åren var det med stor förvåning jag ringde Anders Christensson för att fråga lite om det fantastiska blekafiske han mailat mig om. Största fisken vägde hela 6,25 kilo, vilket är en halv gång till så stort som den enda bleka som registrerades under 2010. När jag självsäkert säger att detta måste ju bli årets fisk berättar Anders att det redan dagen efter fångades en bleka på 6,9 kilo i samma vatten av fiskekompisen Börje Axelsson.
Anders teori till att det just nu finns så mycket bleka är att den kalla vintern hindrade det mycket omfattande nätfiske som brukar bedrivas under vårvintern. Nu klarade sig åtminstone en del av blekorna och kan bjuda på kämpartag utöver det vanliga.
Anders Nicander

Anders Christensson med drömbleka från vraken ute i Skagerrak.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta