Annons
Jättefiskar i topp när Höstborrens final avgjordes | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 vecka sedan Sverige Anders Lundin
Oskar Wilnersson och lagkamraterna Peter Woksepp och Pelle Seth vann Höstborren 2020. Foto: Privat
Jättefiskar i topp när Höstborrens final avgjordes

Bäst när det gäller. Sällan har väl det uttrycket passat bättre i fiskesammanhang än nu, när det är dags att summera rikstävlingen Höstborren. I finalen drogs två av årets längsta abborrar upp!

Erik Petersson med finalens största fisk, strax över 53 centimeter.

Det var minst sagt skiftande förutsättningar för lagen som tagit sig till final i Höstborren, som på grund av pandemin fick avgöras i valfritt vatten i stället för ett samlat evenemang i Västervik. Något av lagen i norra landet hade redan is på några av sina hetaste vatten, samtidigt som lag i syd hade öppna vatten och båtväder.
Att det var lag på östkusten som skulle strida om segern var ingen överraskning, med tanke på deras närhet till eldoradot Kalmarsund. Däremot hade ingen kunnat förutspå vilka jätteborrar och vilket otroligt resultat som segrarna skulle leverera.

Imponerande medellängd

Vann gjorde BiteOfBleak Blå, och när krutröken lagt sig hade de samlat ihop smått otroliga 256 centimeter med sina fem längsta abborrar. Värst i laget var Oskar Wilnersson som drog en abborre på hela 53 centimeter under den första finaldagen. De övriga i laget är Peter Woksepp och Pelle Seth.
Finalhelgens längsta abborre levererade dock Erik Petersson i lag Lowrance/Motorguide, som slutade tvåa med 253 centimeter. Eriks borre var någon millimeter längre än Oskar Wilnerssons gigant.

Tävlingsledaren Daniel Lövstedt konstaterar att det handlar om ett präktigt finalrekord.
– Det är det absolut. Dock har ju finalen varit utspridd i år och inte i Västervik så man kan inte riktigt jämföra med tidigare år, säger Daniel som passar på att berömma alla finaldeltagare.
– Vad ska man säga, det var svettigt som alltid och spännande in i det sista! Alla finalteam har verkligen gjort ett fantastiskt jobb ute i vårt avlånga land.

Här hittar ni alla resultat från finalen – och Fiskejournalen gratulerar naturligtvis mästarna i BiteOfBleak Blå!

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta