Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Oskar Wilnersson och lagkamraterna Peter Woksepp och Pelle Seth vann Höstborren 2020. Foto: Privat
Jättefiskar i topp när Höstborrens final avgjordes

Bäst när det gäller. Sällan har väl det uttrycket passat bättre i fiskesammanhang än nu, när det är dags att summera rikstävlingen Höstborren. I finalen drogs två av årets längsta abborrar upp!

Erik Petersson med finalens största fisk, strax över 53 centimeter.

Det var minst sagt skiftande förutsättningar för lagen som tagit sig till final i Höstborren, som på grund av pandemin fick avgöras i valfritt vatten i stället för ett samlat evenemang i Västervik. Något av lagen i norra landet hade redan is på några av sina hetaste vatten, samtidigt som lag i syd hade öppna vatten och båtväder.
Att det var lag på östkusten som skulle strida om segern var ingen överraskning, med tanke på deras närhet till eldoradot Kalmarsund. Däremot hade ingen kunnat förutspå vilka jätteborrar och vilket otroligt resultat som segrarna skulle leverera.

Imponerande medellängd

Vann gjorde BiteOfBleak Blå, och när krutröken lagt sig hade de samlat ihop smått otroliga 256 centimeter med sina fem längsta abborrar. Värst i laget var Oskar Wilnersson som drog en abborre på hela 53 centimeter under den första finaldagen. De övriga i laget är Peter Woksepp och Pelle Seth.
Finalhelgens längsta abborre levererade dock Erik Petersson i lag Lowrance/Motorguide, som slutade tvåa med 253 centimeter. Eriks borre var någon millimeter längre än Oskar Wilnerssons gigant.

Tävlingsledaren Daniel Lövstedt konstaterar att det handlar om ett präktigt finalrekord.
– Det är det absolut. Dock har ju finalen varit utspridd i år och inte i Västervik så man kan inte riktigt jämföra med tidigare år, säger Daniel som passar på att berömma alla finaldeltagare.
– Vad ska man säga, det var svettigt som alltid och spännande in i det sista! Alla finalteam har verkligen gjort ett fantastiskt jobb ute i vårt avlånga land.

Här hittar ni alla resultat från finalen – och Fiskejournalen gratulerar naturligtvis mästarna i BiteOfBleak Blå!

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta