Storlaxen börjar uppenbarligen dra sig mot de svenska kusterna. Det kan gänget i Team Activ Trolling intyga sedan de baxat upp en bjässe på makalösa 23 kilo på onsdagen – som tog 1,5 timme att drilla in! " /> Jättelaxen som räckte till för hela besättningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Medlemmarna i Team Activ Trolling med 23-kiloslaxen.
Jättelaxen som räckte till för hela besättningen

Storlaxen börjar uppenbarligen dra sig mot de svenska kusterna. Det kan gänget i Team Activ Trolling intyga sedan de baxat upp en bjässe på makalösa 23 kilo på onsdagen – som tog 1,5 timme att drilla in!

Fiskejournalen rapporterade häromdagen om Nicklas Hallberg, som fick en lax på närmare 120 centimeter utanför Hasslö i Blekinge. Laxlarmet hann knappt tystna innan nästa jätte rapporterades in – och även den från samma område. Det var medlemmarna i Team Activ Trolling som upplevde sitt livs fiske under onsdagen, när de trollade upp en lax på 121 centimeter och imponerande 23 kilo.

Kristofer Nyberg berättar hur det lyckade fiskafänget gick till:

– Vid 14-tiden fick vi ett grymt hugg på djupriggen, 50 ft ner på en Ismo magnum. Första rusningen var drygt 820 ft innan vi fick stopp på fisken, då förstod vi att det var en stor fisk. Sedan följde en kamp på cirka 1,5 timme med flera långa rusningar upp mot 500 ft innan vi till slut kunde landa den i håven, berättar Kristofer.

Det krävdes att alla fyra i besättningen hjälptes åt för att få laxen ombord. Johan Kreij var den lycklige att få drilla in fisken, och övriga medlemmar i teamet var Håkan Jansson och Patrik Jansson.

– En otrolig upplevelse och en fantastisk fisk tar vid med oss som ett minne för livet, konstaterar hela besättningen.

Läs mer om trolling:

6 000 rödingar trollades upp i Vättern under en månad

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelsen meddelar att de tar hjälp av kustbevakningen för att skydda de lekande abborrarna.
Extra bevakning för att skydda Gotlands abborrar

Under våren är abborren en jagad art – både bland pimpelfiskare och vissa sportfiskare som vill fånga de stora exemplaren som lagt på sig vikt inför leken. Länsstyrelsen på Gotland meddelar att de kommer att bevaka abborrens lek extra noggrant denna vår.

På Gotland fredas sedan många år abborre och gädda mellan 1 mars–31 maj, med syftet att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.
Bakgrunden är att både abborre och gädda uppvisat en oroväckande nedgång sedan 1990-talet. Ett litet ljus i horisonten kan skönjas för abborren de senaste åren, men Länsstyrelsen markerar tydligt att beståndet fortfarande är skört.

De meddelar att det kommer att ske fisketillsyn under våren, och särskilt i områden där det förekommer gädd- och abborrlek. Tillsynen kommer att ske i nära samarbete med bland annat Kustbevakningen.

De påminner också om att minimimåttet för gädda är 40 centimeter och maximimåttet 75 centimeter. Vid handredskapsfiske får maximalt tre gäddor mellan 40–75 centimeter behållas per fiskare och dygn.

Du kanske även gillar detta