[/caption] " /> Jätteöring från Vänern | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jätteöring från Vänern

Anmäl din fisk till Recordfisken och få ett gratis bete. Erik Lindberg är väl förtjänt av detta efter sin insjööring på 8,3 kilo.

Årets första trollingtur blev succé för Erik Lindberg. Efter 15 minuter stenhård kamp låg en magnifik öring i båten. Vågen stannade på 8,3 kilo och nu anmäls fångsten till Recordfisken.
– Den nöp till stenhårt och rusade 60 meter direkt efter, berättar Erik Lindberg i sin anmälan.
Erik, som är bosatt i Nora, trollade i Vänern då jätteöringen högg på en Bomber-vobbler. Efter 15 minuter stenhård fajt kunde fisken håvas. Vikten fastställdes till 8,3 kilo, med god marginal guldnivå i Recordfisken där gränserna är 3,6 kilo för brons, 4,8 kilo för silver och 6,0 kilo för guldnivå.
Precis som alla anmälare i Recordfisken så får Erik ett gratis bete från Abu på posten och ett diplom via e-post.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Denna hittades uppspolad på land. Men vad är det för art, undrar fotografen Håkan Wallin.
Har du koll på denna krokodil-liknande art?

Det dyker upp allt fler udda fiskarter i Sverige, både önskade och oönskade. En av dem som skickat in en bildfråga är Håkan Wallin, som hittade denna art uppsköljd bland tången på Västkusten.

Senast i onsdags berättade vi om SLU:s sensationella fynd i Nordsjön, nämligen en kortnosad sjöhäst. En slutsats är att både den och andra arter lockas hit i takt med förändrat klimat.
Någon sjöhäst är inte arten på bilden ovan, även om det finns vissa likheter.
Håkan Wallin beskriver sitt fynd som 30–40 centimeter långt, och som synes har den ett säreget utseende med krokodil-liknande huvud.

Om du inte redan kommit fram till svaret på egen hand så kommer det här: Större kantnål. Detta enligt Sportfiskarnas experter Markus Lundgren och Hans Lindqwist.

Faktum är att arten är ganska vanlig på västkusten, men att den inte tillhör vardagsfångsterna vid sportfiske. Fiskejournalen skrev senast om Större kantnål i samband med ungdomstävlingen Artjakten 2019, där vinnaren Gustav Yxell fångade ett exemplar av denna art.
Tipset är att använda mycket små krokar.

Enligt SLU:s Artfakta uppehåller den sig gärna vid vegetationsrika klipp- eller sandbottnar, gärna med alger och bandtång. Den kan också påträffas i flodmynningarnas bräckta vatten. Födan utgörs av fiskyngel och små, ryggradslösa djur.

Du kanske även gillar detta