Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Jättetorsk till Sky Sport

TV-kanalen Sky Sport har varit upp och hälsade på Arctic Fishing i Norra Norge. Inspelningen blev en succé med torskar i 30-kilosklassen.
Fiskeguiden och storfiskaren Marcus Åhlund hör av sig och berättar att precis som förra året har Malangsgrunden, utanför Kvalöya bjudit på ett fantastiskt skreifiske.
”Enorma mängder torsk mellan 20 och 30 kilo har fångats”, skriver Marcus i ett mejl till Fiskejournalen.
Största torsken hittills fångades av Kim-Eirik Johansen som krokade en bjässe på 33,3 kilo. Grabbarna från Sky Sport nådde inte riktigt dit, men eftersom målsättningen var att få en torsk över 50 pund så var de mycket nöjda ändå. 50 pund motsvarar ungefär 23 kilo och det behövdes bara nån minut för att klara det målet. Turen gav två torskar över 30 kilo och många runt 25-28 kilo, berättar Marcus.
Svenne Andersson

Fotnot: Skrei är den norska benämningen på den stora torsk som under vårvintern vandrar ner från Barents hav för att leka i de norska fjordarna.

Marcus Åhlund och en annan lycklig fiskare visar upp torskbjässar i 30-kilosklassen.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta