JOBB: Fiskekryssningen STORLEK: 25% ANNAT:
Skärgårdsguiden Jean Jältsten kommer att bekänna färg under Fiskkryssningen. I hans föredrag under lördagen har han lovat att berätta sanningen om sitt guideliv. " /> Jean Jältsten bekänner färg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Jean Jältsten bekänner färg

JOBB: Fiskekryssningen STORLEK: 25% ANNAT:
Skärgårdsguiden Jean Jältsten kommer att bekänna färg under Fiskkryssningen. I hans föredrag under lördagen har han lovat att berätta sanningen om sitt guideliv.
Jean Jältsten delar sitt tillvaro mellan jobbet som studioman på SVT och fiskeguide i skärgården. Tillsammans med ett gäng andra duktiga fiskare, jobbar han för de så kallade ”Skärgårdsguiderna”.
Många kryssningsdeltagare kommer vilja fråga denna skickliga östkustfiskare om fisketips, men tyvärr är det inte så enkelt.
– Nyckeln till framgång är att fiska mycket. Jag kan ge hur många bra tips som helst, men det finns ingen ”quick-fix”. Det är tiden i vattnet som räknas, säger Jean.
Jean Jältstens föredrag börjar klockan 14.30 på lördagen och äger rum på Starlights scen. Där kan du slå sig ner i en fåtölj och låta dig svepas med av ”En fiskeguides bekännelser” som hans föredrag heter.
Vill du tjingsa på Jean, så hittar du honom garanterat på nöjesavdelningen under fredagskvällen.
Mer om fiskekryssningen
Ladda hem schemat

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta