[/caption] " /> Jens knappar in i Meterligan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jens knappar in i Meterligan

Jens Eriksson dammade av jerkspöet och blev belönad med en fin älvgädda på 108 centimeter.

Jens Eriksson från Hedemora fortsättar att knappa in på Mattias Epperlein i toppen av Meterligan.  Med drygt fyra tävlingsmånader kvar är det omöjligt att säga vem vinnaren blir.
Det hårdnar i toppen av 100-klubbens tävling Meterligan. Jens Eriksson skördar framgångar på Dalälven och knappar sakta men säker in på Mattias Epperleins ledning. En fin älvgädda fångad på jerkfiske är Jens senaste 100-klubbare.
– Efter en halvtimma krokade jag första fisken, en stark dam som var 108 centimeter lång, berättar Jens i sin anmälan.
Här kan ni följa kampen i tävlingen Meterligan. Anmäler du en gädda till 100-klubben, så deltar du automatiskt.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Denna hittades uppspolad på land. Men vad är det för art, undrar fotografen Håkan Wallin.
Har du koll på denna krokodil-liknande art?

Det dyker upp allt fler udda fiskarter i Sverige, både önskade och oönskade. En av dem som skickat in en bildfråga är Håkan Wallin, som hittade denna art uppsköljd bland tången på Västkusten.

Senast i onsdags berättade vi om SLU:s sensationella fynd i Nordsjön, nämligen en kortnosad sjöhäst. En slutsats är att både den och andra arter lockas hit i takt med förändrat klimat.
Någon sjöhäst är inte arten på bilden ovan, även om det finns vissa likheter.
Håkan Wallin beskriver sitt fynd som 30–40 centimeter långt, och som synes har den ett säreget utseende med krokodil-liknande huvud.

Om du inte redan kommit fram till svaret på egen hand så kommer det här: Större kantnål. Detta enligt Sportfiskarnas experter Markus Lundgren och Hans Lindqwist.

Faktum är att arten är ganska vanlig på västkusten, men att den inte tillhör vardagsfångsterna vid sportfiske. Fiskejournalen skrev senast om Större kantnål i samband med ungdomstävlingen Artjakten 2019, där vinnaren Gustav Yxell fångade ett exemplar av denna art.
Tipset är att använda mycket små krokar.

Enligt SLU:s Artfakta uppehåller den sig gärna vid vegetationsrika klipp- eller sandbottnar, gärna med alger och bandtång. Den kan också påträffas i flodmynningarnas bräckta vatten. Födan utgörs av fiskyngel och små, ryggradslösa djur.

Du kanske även gillar detta