Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Jerkmete – medicin för trötta gäddor

När isarna släpper börjar en riktigt spännade perion för alla de som jerkar gädda. Men emellanåt är gäddorna sega i vårkalla vattnet.
I nya numret av Fiskejournalen presenterar den mycket erfarne gäddfiskaren PO Johannesson en ny metod för tröga gäddor. PO kallar metoden för jerkmete och den innebär i korthet att man fiskar med långa pauser i jerkandet. Ett flytande bete är en förutsättning. Fisken tar både när betet sakta stiger mot ytan och när det flyter fritt. Vågar du vänta?
Anders Nicander

PO Johannesson har haft stora framgångar när han "jerkmetat" gädda.

PO Johannesson har haft stora framgångar när han "jerkmetat" gädda.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta