Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jiggteknik som ger abborrfrossa

Jiggfiske efter abborre är en av sommarens verkliga höjdpunkter. I Fiskejournalen nummer 5 hittar du en intressant artikel om det pulshöjande fisket.
I senaste numret av Fiskejournalen ger sig tre av våra medarbetare sig ut med jiggspö i hand. De träffar verklig expert inom jiggfiske, Jean Jältsten. Han avslöjar sina bästa jiggknep och hjälper dig att träna upp tekniken. Han avslöjar även ett framgångsrecept för ett lyckat jiggfiske – speedborring!
Här kan du smygtitta i senaste numret av Fiskejournalen.

Missa inte artikeln Jiggteknik som ger abborrfrossa i senaste Fiskejournalen. (Foto: PO Johannesson)

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta