" /> Först med Grand Slam | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Palle
Först med Grand Slam

En gös med vikten 4250 gram fullbordade en Grand Slam för Jimmy Svensson från Floda. Detta betyder att han blir den förste att klara av den ”kluriga” bedriften att fånga tre olika arter över kvalvikt till Grand Slam Cup.
Jimmy var faktiskt också först av alla att nå två arter, med abborre på 1100 gram och gädda på 8350 gram. Med sin numera fullbordade Grand Slam betyder det att han ligger på första plats med 320625 poäng. Jimmy berättar att han satsar vidare på cupen och målet är att höja vikterna i respektive artklass.  Vi gratulerar Jimmy till bedriften och skickar såklart den åtråvärda kepsen med posten, kepsen som bevisar att man är en predatorhunter av yppersta klass.

Det ska bli riktigt kul att se vilka som klarar av att utmana Jimmy framöver. Flera personer står på två registrerade arter och är alltså bara ett kliv ifrån en Grand Slam.
Mer info om Grand Slam Cup hittar du här.
Palle Sköldblom

Jimmy var snabbast med att fixa en Grand Slam.

Jimmy var snabbast med att fixa en Grand Slam.


Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta