Annons
Jobba med sportfiske? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Jobba med sportfiske?

Denna vecka startar Forshagaakademin sin nya yrkeshögskola. Under två år skall elever utbildas för att sedan slussas ut i sportfiskebranschen. Är du intresserad av att hoppa på tåget? Chansen finns fortfarande att söka.
Forshagaakademin upplevde ett stort intresse när ansökningarna till den nya yrkeshögskolan började trilla in. Nu börjar studierna och nya kunskapstörstande elever intar skolan. Entusiasmen från akademin i att förkovra framtidens sportfiskeentreprenörer går inte att ta miste på.
– Vi ser med spänning fram emot de närmaste åren med våra nya studenter, säger Joakim Eriksson, Yh-ansvarig.
Trots fulltecknade klasser när ansökningstiden gick ut har nu möjligheten öppnat sig för dig som inte fick iväg din ansökan eller missat möjligheten på annat sätt. Kontakta Forshagaakademin snarast och anmäl ditt intresse på telefonnummer: 054-536100
Morgan Fihn

Nya studenter intar Forshagaakademin och deras nya yrkeshögskola. Vill du jobba inom sportfiskebranschen så finns fortfarande en chans att ansluta till klassen.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sparbanksstiftelsens Hanna Wallgren lämna över checken på 88 000 kronor till trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson från Götene SFK. Foto: Privat
Välkommet jubel vid Vänern – färska pengar till mer fisk

Vänernlaxen är en angelägenhet för många, och när det krisar i kassan så dyker det upp välkomna krafter. Sparbanksstiftelsen har nämligen säkrat årets smoltutsättning i Vänern med ett ekonomiskt stöd.

Utöver intäkter från trollingtävlingar så samlar trollingklubbar in pengar på flera sätt till smoltutsättningar i Vänern, exempelvis säljs det flaggor, dekaler och anordnas ”onlinetävlingar”. Kinnekulleträffen ställdes in i april med anledning av Covid-19, och de hade ett budgeterat överskott på runt 120 000 kronor. Det fanns därmed en oro för att årets smoltutsättning genom Laxfond Vänern skulle drabbas, eftersom en del av överskottet skulle gå dit.

Nu kommer dock beskedet att Sparbanksstiftelsen Skaraborgs satsning Sparbanksstödet säkrar upp kommande utsättning av smolt i Kinneviken. Detta efter att stiftelsen beviljat Kinnekulleträffens ansökan om 88 000 kronor.
– Vi i arrangörsstaben är mycket tacksamma för att Sparbanksstiftelsen ville stötta oss! Det är ett bra betyg på att Sparbanksstiftelsen ser att Götene SFK/Kinnekulleträffens smoltutsättningar inneburit ett bättre fiske i närområdet och att detta ökar Hällekis attraktionskraft på trollingfiskarna! Sedan hoppas vi att andra trollingtävlingsarrangörer som fått ställa in 2020 kollar upp om det finns liknande möjligheter även för dem, det finns lokala Sparbanksstiftelser runt om Vänern, uppmanar en nöjd Fredrik Andersson i Götene SFK.

Du kanske även gillar detta