Joel Abrahamsson skyr inget väder när det är fiskedags.[/caption] " /> Joel Abrahamsson – stora gäddor, små sjöar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Joel Abrahamsson - stora gäddor, små sjöar
Joel Abrahamsson skyr inget väder när det är fiskedags.

Joel Abrahamsson skyr inget väder när det är fiskedags.

Hardcorefiskaren Joel Abrahamsson älskar utmaningar och nyligen tog han världsrekord på håkäring. Men det är ändå inget som går upp mot gädda!
På Fiskekryssningen kommer Joel att berätta om det gäddfiske som han bedriver i ofta förbisedda småvatten.
– Det finns alltid en anledning till att gäddor blir stora och är förutsättningarna rätt kan även små sjöar innehålla monsterfiskar, säger Joel Abrahmsson.
– Men det är ett fiske som kräver lite uppfinningsrikedom och alternativa farkoster som flytringar och fiskekajaker.
För dig som är fascinerad av äventyr och inte främmande för att fiska på udda platser, boka klockan 11.00 på lördagen tillsammans med Joel på Fiskekryssningen. Detta föredrag har begränsat antal platser, så först till kvarn gäller för er som inte hunnit fylla i en aktivitetsanmälan.

BOKA FISKEKRYSSNINGEN i sista sekund, ring 08-666 33 33

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta