Barncancerfonden, älvräddarna, Unicef, Ge-fan-i-våra-vatten… Den som vinner budgivningen bestämmer var pengarna ska gå! Barncancerfonden, älvräddarna, Unicef, Ge-fan-i-våra-vatten… Den som vinner budgivningen bestämmer var pengarna ska gå![/caption] " /> SISTA CHANSEN PÅ DREAD-FLUGA | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
SISTA CHANSEN PÅ DREAD-FLUGA
Barncancerfonden, älvräddarna, Unicef, Ge-fan-i-våra-vatten… Den som vinner budgivningen bestämmer var pengarna ska gå!

Barncancerfonden, älvräddarna, Unicef, Ge-fan-i-våra-vatten… Den som vinner budgivningen bestämmer var pengarna ska gå!

Någon timme kvar att lägga bud på flugan som borde få vilken gädda (eller haj) som helst att bli på hugget! Den är tillverkad av av en dread-fläta från Joel Abrahamsson!
På uppdrag av upphovsmännen auktionerar nu Martin Falklind ut denna unika fluga till högstbjudande. Det handlar om en monstruös gäddfluga av äkta gäddfantomshår. I vått tillstånd väger den 50 gr och funkar fint på både spinnspöt och hajflugspöt. Den flashiga flugan gör sig lika bra på väggen som i vattnet. Jätten är bunden av Fredrik Hamrå från Jazz & Fly Fishing. Initiativtagare till idén är Thomas Andersson från Strömvalls Sportfiske. Lägg ditt bud och stöd våra vatten!
Auktionen äger rum på Facebook. Går bara in och skriv ditt bud och vilket välgörande ändamål du vill att pengarna ska gå till i kommentarsfältet. Men skynda dig, auktionen stänger onsdag den 1 april kl.20.00 (OBS! Inget aprilskämt)

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta