Barncancerfonden, älvräddarna, Unicef, Ge-fan-i-våra-vatten… Den som vinner budgivningen bestämmer var pengarna ska gå! Barncancerfonden, älvräddarna, Unicef, Ge-fan-i-våra-vatten… Den som vinner budgivningen bestämmer var pengarna ska gå![/caption] " /> SISTA CHANSEN PÅ DREAD-FLUGA | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
SISTA CHANSEN PÅ DREAD-FLUGA
Barncancerfonden, älvräddarna, Unicef, Ge-fan-i-våra-vatten… Den som vinner budgivningen bestämmer var pengarna ska gå!

Barncancerfonden, älvräddarna, Unicef, Ge-fan-i-våra-vatten… Den som vinner budgivningen bestämmer var pengarna ska gå!

Någon timme kvar att lägga bud på flugan som borde få vilken gädda (eller haj) som helst att bli på hugget! Den är tillverkad av av en dread-fläta från Joel Abrahamsson!
På uppdrag av upphovsmännen auktionerar nu Martin Falklind ut denna unika fluga till högstbjudande. Det handlar om en monstruös gäddfluga av äkta gäddfantomshår. I vått tillstånd väger den 50 gr och funkar fint på både spinnspöt och hajflugspöt. Den flashiga flugan gör sig lika bra på väggen som i vattnet. Jätten är bunden av Fredrik Hamrå från Jazz & Fly Fishing. Initiativtagare till idén är Thomas Andersson från Strömvalls Sportfiske. Lägg ditt bud och stöd våra vatten!
Auktionen äger rum på Facebook. Går bara in och skriv ditt bud och vilket välgörande ändamål du vill att pengarna ska gå till i kommentarsfältet. Men skynda dig, auktionen stänger onsdag den 1 april kl.20.00 (OBS! Inget aprilskämt)

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta