Johan Abelsson är mest känd inom laxtrollingen, men är en generellt skicklig sportfiskare.[/caption]En av Sveriges största fiskmagneter, guiden Johan Abelsson, bloggar just nu från Skånekusten. Följ honom här på Fiskejournalen.se. " /> Johan Abelsson bloggar från Österlen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Johan Abelsson bloggar från Österlen

Johan Abelsson är mest känd inom laxtrollingen, men är en generellt skicklig sportfiskare.


Johan Abelsson är mest känd inom laxtrollingen, men är en generellt skicklig sportfiskare.

En av Sveriges största fiskmagneter, guiden Johan Abelsson, bloggar just nu från Skånekusten. Följ honom här på Fiskejournalen.se.
Johan Abelsson är en riktigt erfaren fiskare som fiskat efter det mesta, även om hans specialitet är laxtrolling. Han har numera sin hemvist på Österlen och hans båt ligger i Simrishamn.
Just nu kommer rapporter från honom om att havsöringen vaknat till i det milda januarivädret. Dessutom har han varit ute och fiskat lax tillsammans med Mikael Frödin och Håkan Norling – på fluga från trollingbåt. Följ Johan Abelsson och ta del av hans aktuella tips på hans blogg.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta