bromanTVNu på lördag, den 28 februari, startar andra säsongen av serien "Fiskedestination" på TV12. " /> Johan Bromans Fiskedestination | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Johan Bromans Fiskedestination

bromanTVNu på lördag, den 28 februari, startar andra säsongen av serien ”Fiskedestination” på TV12.
Johan Broman fortsätter resa runt och testa fiske, mat och dryck på nya spännande destinationer. Det blir fyra avsnitt från Bergs kommun i Jämtland och sex avsnitt från Åland. Lördagar 17.25 är tiden samt en repris mitt på dagen på söndag.
För er som bor i Göteborg kan vi rekommendera att först se på Johan Bromans program på lördag och sedan komma till O´Learys på Avenyn där Broman själv kommer att mingla på El-Ges Sportfiskepub på ovanvåningen.
Se trailer här.

 

 

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Svartmunnad smörbult, en hona och en hane. Foto: Jörgen Wiklund
Nya fisken – nu ska den både stoppas och nyttjas

Det är många som följer händelseutvecklingen kring fiskarten svartmunnad smörbult, med anledning av att den bland annat letar sig norrut längs Östersjöns kust. Forskare vid SLU ska nu ta fram en handlingsplan.

De ska nämligen ta fram kunskap som kan förhindra att den sprider sig till sötvatten – och kanske rentav blir till en resurs i stället.
”Invasiva arter är ett allvarlig hot mot biologisk mångfald och fisket. Svartmunnad smörbult är en invasiv fiskart som kommit med fartygstrafik från Svarta havet till Östersjön. Den innebär ett allvarligt hot mot våra inhemska arter genom sin höga reproduktionstakt, höga tålighet mot miljöfaktorer och framgångsrika konkurrens med andra bottenlevande arter”, konstaterar SLU i ett pressmeddelande.

Det är genom ett 4-årigt projekt som forskarna vill förena intressenters behov med ett vetenskapligt arbetssätt för att effektivt kunna tackla hotet som den invasiva svartmunnade smörbulten utgör. De ska också undersöka möjligheten att dra nytta av arten i kommersiellt fiske.

När effekterna är kartlagda kommer forskarna utveckla och testa nya metoder för att minska negativa effekter av den svartmunnade smörbulten, enligt pressmeddelandet. Läs mer här på SLU.

Du kanske även gillar detta