Ännu är det långt till dagsländornas tid. Men du som längtar, kan få se en dagsländeimitation födas framför kameran på Sportfiskemässan. " />
Annons
Johan Klingberg om dagsländor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Dagsländan ligger många flugfiskare varmt om hjärtat. Johan Klingberg låter dig frossa i dagsländesnack på stora scenen.
Johan Klingberg om dagsländor

Ännu är det långt till dagsländornas tid. Men du som längtar, kan få se en dagsländeimitation födas framför kameran på Sportfiskemässan.
På Sportifksmässan i Älvsjö 18-20 mars kommer chefredaktören för Allt om Flugfiske, Johan Klingberg, att binda dagsländor och prata dagsländor. Publiken kommer att se flugan bindas i närbild på skärmen, samtidigt som Johan Klingberg på ett pedagogiskt och intressant sätt berättar hur man ska tänka när man binder och fiskar dagsländor.
Johan Klingberg är  en av Sveriges duktigaste flugfiskare och flugbindare. Han är dessutom en uppskattad och entusiasmerande föreläsare.
Flugfiskare, missa inte detta på Sportfiskemässans stora scen fredag kl. 14.00, lördag kl. 12.00 och söndag kl. 12.00.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta