Det är aldrig för sent att göra comeback – så länge kroppen orkar i alla fall. Johan Lindström håller på att ta upp fisket på allvar igen efter en lugn period, och en bättre nystart kunde han knappast få – en gädda på hela 128,5 centimeter. " /> Johans starka comeback – 128,5 centimeter gädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Johan Lindström med sin långa isgädda. Foto: Privat
Johans starka comeback – 128,5 centimeter gädda

Det är aldrig för sent att göra comeback – så länge kroppen orkar i alla fall. Johan Lindström håller på att ta upp fisket på allvar igen efter en lugn period, och en bättre nystart kunde han knappast få – en gädda på hela 128,5 centimeter.

Johan Lindström, bosatt i Krånge i Västernorrland, firar vinterns ankomst med gäddspöna i högsta hugg. Sedan tidigare hade han ett personligt längdrekord på 123,5 centimeter, så det var en präktig höjning som han levererade häromdagen, på klassiskt ismete.

– Jag och en polare håller på att ta upp fisket igen efter typ 10 års lite mindre fiskande, och nu åker vi runt och kollar nya fiskevatten för att hitta stor gädda igen, berättar Johan som alltså lyckades med sin målsättning väldigt snabbt.

Det var förstås en mäktig syn att se en så lång fisk närma sig hålet, under den blanka isen.

– Denna madame var väl inte så tung, ”bara” 11,1 kilo, men den var väldigt lång. Nu hoppas vi på lika bra utdelning i älvarna häromkring, för där finns det nog riktiga monster hoppas jag, säger en glad och nyladdad fångstman.

Huruvida vädret tillåter isfiske de närmaste veckorna låter vi dock vara osagt, eftersom det ska bli runt nollan i Västernorrland. Glöm inte att tänka på säkerheten innan ni ger er ut på vattnet! Läs nedan:

https://www.fiskejournalen.se/har-du-koll-pa-sakerheten/

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta