port_jonas_
Jonas Nordigårds är främst känd för sitt populära forum Edge Flyfishing. Denna man är ständigt på hugget och han kommer att synas både här och där på Fiskekryssningen. " /> Jonas från Edge fiskar allt! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Jonas från Edge fiskar allt!

port_jonas_
Jonas Nordigårds är främst känd för sitt populära forum Edge Flyfishing. Denna man är ständigt på hugget och han kommer att synas både här och där på Fiskekryssningen.
Även om Jonas Nordigårds nu närmar sig 40, så är det alltid full fart när han är i närheten. Ni kommer garanterat träffa honom såväl i båtens bar som på dansgolvet. Ni som vill kan dessutom möta honom som föreläsare under lördagen, då han berättar om olika fjällfisken för Swedish Laplands räkning.
Jonas första föreläsning handlar om öring, röding och harr. Den börjar klockan 10.00 och äger rum i anslutning till båtens konferens-anläggning. Klockan 11.30 är det dags för hans nästa session som handlar om extremt gäddfiske i fjällmiljö.

Som ni kanske förstår är Jonas Nordigårds en riktig allroundfiskare som inte drar sig för några tekniker eller arter. Med andra ord en kille som du kan få många fisketips ifrån när du träffar honom ombord.
Mer om Fiskekryssningen
Ladda hem schemat

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll, som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske, har anledning att vara optimist inför säsongen. Foto: Privat
Högtryck i Mörrum – fiskekorten såldes i raketfart

Nedräkningen inför den traditionella premiären i Mörrumsån har inletts – och trycket rapporteras vara väldigt hårt. När försäljningen av fiskekort öppnade så tog nästan alla långtidskort slut direkt.

Det gyllene datumet är satt till 27 mars, och uppenbarligen är det många som vill vara säkra på en plats i händelsernas centrum. Frågan är om det ens finns plats?
– Det finns kort kvar till premiären om någon fortfarande är sugen på det. Mars är ganska tätt inpå nu så det är fortfarande en osäkerhet huruvida man vågar åka och också boka. Vi har naturligtvis även i år generösa avbokningsvillkor, där de får pengarna tillbaka om de får förhinder eller inte vågar sig iväg hit till Mörrum, berättar Ida-Maria Rigoll som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske.

Semester på hemmaplan

Det som gick i raketfart att sälja var långtidskorten. Många verkar helt enkelt ställa in sig på att det blir en ”hemester” även denna sommar med anledning av pandemin.
– Vi har fått en hel den nya kunder, vilket är roligt naturligtvis. Det som finns kvar är ugndomskorten (upp till 18 år) där vi inte sätter några begräsningar alls i antal, då vi verkligen vill gynna dem att börja fiska hos oss, glädjande nog såg vi en enorm ökning av dessa kort sålda förra året.

Ida-Maria Rigoll berättar också att de har helt nya sträckor på gång, med anledning av att kraftverket i Svängsta har rivits.
– Det kommer inte bli klart 2021, utan vi siktar på fiske där först 2022. Det är vatten och sträckor ingen har rört sedan kraftverket byggdes för 100 år sedan – spännande!
Här kan du läsa mer om det klassiska lax- och havsöringsfisket i Mörrumsån, samt vilka kort som finns kvar till försäljning.

Du kanske även gillar detta