Annons
Jösses vilka jättegösar – fick fisk över metern! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Glenn Svensson med sitt nya längdrekord på gös. Foto: Privat
Jösses vilka jättegösar – fick fisk över metern!

Det går bra på både längden och tvären för Glenn Svensson denna sommar. I juli fångade han en gös på 11,2 kilo – och nu har han kryddat anrättningen med en fisk på hela 102 centimeter.

Det här med längd och vikt följer ingen given tabell när det handlar om gös. Fisken på 11 220 gram som Glenn Svensson fångade var ”bara” 95 centimeter lång. Gösen som han fick nu var alltså imponerande 102 centimeter, men vägde 9,3 kilo.

Två fiskar som har en given plats i våra spalter, och den tunga fisken berättade Fiskejournalen om kort efter händelsen. Den långa gösen fick Glenn under en nattlig satsning på stilla vatten.
– Det var en natt med mycket svårlurade gösar och spegelblank sjö. Jag fick den första ”supersizen” på 90 centimeter efter en halvtimme, efter många byten av jiggar. En timme senare ser jag den stora på 8 meter pelagiskt, över 20 meter till botten. Efter lite övertalan så hugger den stenhårt på en Westin mega teez, berättar en nöjd Glenn Svensson för Fiskejournalen.

Gösen var nytt personligt längdrekord, och fångades klockande 2 på natten i en kajak. 
– Jag är överlycklig. Jag trodde knappt att jag någonsin skulle lyckas med att få en över 100 centimeter!

Relaterad nyhet från din region
23 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Håll koll på vilka regler som gäller för torskfiske i Östersjön.
Bara två torskar per dag – kvoter omfattar fritidsfisket

Tidigare i veckan beslutade EU-ministrarna om fiskekvoterna för Östersjön nästa år. Det innebär också att reglerna för fritidsfisket efter torsk har fastställts.

De beslutade kvoterna innebär en bag-limit på fem torskar per fiskare och dag i västra Östersjön (område SD 22-24). Mellan 1 februari–31 mars i område SD 22-24 gäller en bag-limit på endast två torskar per fiskare och dag.
Fritidsfisket kommer med andra ord att regleras på samma sätt under 2021 som det gjordes under 2020.

Fritidsfiske av torsk i delområde 24 utanför 6 nautiska mil (NM) från baslinjen är förbjudet under 2021. Fiske av torsk är också förbjudet för fritidsfiskare i hela delområdet 25 och 26.
På Havs- och Vattenmyndighetens hemsida kan du läsa allt om vilka fiskeregler som gäller i respektive område.

Du kanske även gillar detta