När rutinerade fiskare sätter personliga rekord på svenska fiskarter så handlar det oftast om hekton eller gram. Därför måste Fiskejournalen såklart uppmärksamma Micke Hermansson som höjde sitt rekord med hela 8 kilo. " /> Jösses vilken gös – Micke höjde personligt rekord med 8 kilo | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Micke Hermansson med 10-plussaren som högg på hans lätta utrustning.
Jösses vilken gös – Micke höjde personligt rekord med 8 kilo

När rutinerade fiskare sätter personliga rekord på svenska fiskarter så handlar det oftast om hekton eller gram. Därför måste Fiskejournalen såklart uppmärksamma Micke Hermansson som höjde sitt rekord med hela 8 kilo.

Det börjar trilla in en hel del stora gösar i fångstrapporterna nu, men det är såklart ovanligt att de passerar 10-kilossträcket. Micke Hermansson var egentligen inte ute efter storgös när han besökte den aktuella sjön i Östergötland, utan det var snarare abborre som hägrade. Det slutade som sagt med att han höjde sitt personliga gösrekord med hela 8 kilo. När han stod och kastade med sin lätta utrustning så högg det nämligen en fisk som var 10030 gram tung och 92 centimeter lång. Det var hans första gös över 2 kilo.

Det blev en härligt fajt, som blev extra spännande då Micke även saknade håv.

– Vi stod och fiskade längs en sjökant när det tog helt stumt i spöt. Jag var helt säker på att det var en sten jag fastnat i tills det började skrika om min lilla UL-rulle. Efter många rusningar såg vi att det var en riktigt fin gös och vi lyckades till slut efter kanske 5–10 minuter få upp den på land utan håv. Det är en natt jag aldrig kommer glömma, berättar en glad Micke Hermansson om fångsttillfället.

Det var mörka förhållanden och bilden kanske inte gör fisken helt rättvisa, men det märks tydligt vilket praktexemplar till gös som han fick stifta bekantskap med. Den mätte 63 centimeter i omkrets, och den högg på en avklippt Fin-S vertikaljigg.

Grattis till det nya, och troligtvis svårslagna, personliga rekordet säger vi på Fiskejournalen.

Läs om andra storfiskar på Fiskejournalen:

Nicklas slog till med jättelax – då strulade vågen

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta