" /> Jubilar med gösrekord | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Jubilar med gösrekord

Christer ”Rulle” Lindberg firade sin 50-årsdag på ett för sportfiskare mycket värdigt sätt: med ett nytt pb på gös.
Det är fiskeguiden David Gross som berättar om en tur i förra veckan när han hade ”Rulle” från Södertälje som gäst. Fisketuren i Trosa skärgård hade ”Rulle” fått i 50-årspresent av gode vännen Kent Schubring.
Frampå förmiddagen, när det blåste upp lite, så kom gösen igång.Det blev ett par fina gösar, samt några abborrar och gäddor före lunch. Efter uppehållet hann löjorna inte vara i vattnet många minuter innan Kent påpekade att att ett flöte saknades.
– Snabbt in med att löslina och ett kraftigt mothugg. Gösen gör direkt en rusning på 10-15 meter och jag räcker över spöt till födelsedagsbarnet som får känna på lite tunggung. Efter viss dramatik vid landningen kan vi till slut lyfta in en nästan 90 centimeter lång och 6,1 kilo tung gös, berättar David Gross.
Vi på Fiskejournalen lyftes på fiskesmäcken och gratulerar ”Rulle” både till jubileet och till det nya personbästat.
Svenne Andersson

Födelsedagscigarr i munnen och ett nytt personbästa att lyfta fram mot kameran. (Foto: David Gross)

Födelsedagscigarr i munnen och ett nytt personbästa att lyfta fram mot kameran. (Foto: David Gross)

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta