En separat individuell tävlingskategori, och en ungdomsgren där bästa fiskaren under 21 år kommer att utses. Det är några av nyheterna inför nästa omgång av Svenska Specimentävlingen. " /> Jubileum för Lösche – det firas med dessa nyheter i Svenskan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Max Lösche firar 10 år som Svenskans tävlingsledare, och bjuder på flera nyheter inför 2020. Foto: Privat
Jubileum för Lösche – det firas med dessa nyheter i Svenskan

En separat individuell tävlingskategori, och en ungdomsgren där bästa fiskaren under 21 år kommer att utses. Det är några av nyheterna inför nästa omgång av Svenska Specimentävlingen.

Det är en entusiastisk Max Lösche som redan nu bygger upp förväntningarna inför Svenska Specimentävlingen 2020. Han meddelar att det helt enkelt är mycket spännande på gång.

– 2020 kommer bli ett speciellt år! Jag fyller 10 år som tävlingsledare, tävlingen får en rad nya features och kategorier och förhoppningsvis kommer vi får med fler unga metare som vill vara med i Svenskan, berättar han för Fiskejournalen.

I satsningen att locka fler unga deltagare så kommer bland annat två nya ungdomslag att bjudas på startavgiften.

Kika gärna redan nu på tävlingshemsidan för mer information: www.specimen-svenskan.se. Där kan ni även inspireras av storfiskarna som rapporteras in från årets upplaga av tävlingen, som är inne i ett avgörande skede.

Max Lösche uppmanar slutligen alla att hålla ögonen öppna för nyheter inför detta festliga jubileum, och meddelar att laganmälan kan göras redan nu via mejl till: mail@specimen-svenskan.se

Läs om storfiskarna i Svenska Specimentävlingen 2019:

Leif Krause trygg i toppen med triss i rödingar

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta