" /> Julgranar gav abborrlek | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Abborrom i risvase. Foto: Samuel Sjöstrand, Ecodive
Julgranar gav abborrlek

Sportfiskarnas abborrsatsning med att samla in och dumpa gamla julgranar har burit frukt. Dykningar runt Stockholm i maj visar att många av granarna har varit populära lekplatser och i grenverken syns mängder av rom.

I vintras samlade Sportfiskarna in julgranar på flera platser i landet för att ge abborrar möjlighet till lyckad lek. Många deltog i insamlingen och när de dumpade granarna nu undersökts i Stockholm står det klart att satsningen blivit en succé. Abborrar har lekt i risvasarna, stora mängder rom har påträffats och i området rör sig en hel del fisk.

”Det känns riktigt bra att abborrarna utnyttjat de lekområden vi återskapat”

– Det känns riktigt bra att abborrarna utnyttjat de lekområden vi återskapat med hjälp av  julgranarna. Syftet är alltså uppnått och extra kul är att stockholmarna själva möjliggjort detta, säger John Kärki, fiskevårdare på Sportfiskarna.

Läs mer om den lyckade satsningen här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta