Annons
Julkalender med Sportfiskeskolan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Gymnasieeleverna Simon Hägglund och Jakob Perzon tipsar om dagens prylnyhet. Nya elever och nya prylar kommer varje dag fram till jul.
Julkalender med Sportfiskeskolan

Kolla in julkalendern där sportfiskeelever presenterar olika prylnyheter.
Forshagaakademin är en skola där man kan läsa sportfiske på gymnasiet eller gå en fiskeguideutbildning på yrkeshögskolenivå.
Förutom att eleverna faktiskt får fiska på skoltid, så anknyter även de andra ämnena till sportfiske på olika sätt. I svenska-undervisningen får gymnasieeleverna till exempel blogga om fiske – eller som i det här fallet – presentera nya ABU-prylar framför kameran. Kolla in deras adventskalender!
Är du själv är sugen att läsa sportfiske på gymnasienivå eller yrkeshögskolenivå – lär mer om Forshagaakademin.

 

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sparbanksstiftelsens Hanna Wallgren lämna över checken på 88 000 kronor till trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson från Götene SFK. Foto: Privat
Välkommet jubel vid Vänern – färska pengar till mer fisk

Vänernlaxen är en angelägenhet för många, och när det krisar i kassan så dyker det upp välkomna krafter. Sparbanksstiftelsen har nämligen säkrat årets smoltutsättning i Vänern med ett ekonomiskt stöd.

Utöver intäkter från trollingtävlingar så samlar trollingklubbar in pengar på flera sätt till smoltutsättningar i Vänern, exempelvis säljs det flaggor, dekaler och anordnas ”onlinetävlingar”. Kinnekulleträffen ställdes in i april med anledning av Covid-19, och de hade ett budgeterat överskott på runt 120 000 kronor. Det fanns därmed en oro för att årets smoltutsättning genom Laxfond Vänern skulle drabbas, eftersom en del av överskottet skulle gå dit.

Nu kommer dock beskedet att Sparbanksstiftelsen Skaraborgs satsning Sparbanksstödet säkrar upp kommande utsättning av smolt i Kinneviken. Detta efter att stiftelsen beviljat Kinnekulleträffens ansökan om 88 000 kronor.
– Vi i arrangörsstaben är mycket tacksamma för att Sparbanksstiftelsen ville stötta oss! Det är ett bra betyg på att Sparbanksstiftelsen ser att Götene SFK/Kinnekulleträffens smoltutsättningar inneburit ett bättre fiske i närområdet och att detta ökar Hällekis attraktionskraft på trollingfiskarna! Sedan hoppas vi att andra trollingtävlingsarrangörer som fått ställa in 2020 kollar upp om det finns liknande möjligheter även för dem, det finns lokala Sparbanksstiftelser runt om Vänern, uppmanar en nöjd Fredrik Andersson i Götene SFK.

Du kanske även gillar detta