Det lackar mot jul och här kommer ett tips på vad du kan lägga under granen till de små sportfiskarna. Inspirerade av detta kanske du också får sällskap av nya storfiskare i båten framöver.  " /> Julklappstips till små sportfiskare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Anders Holm
Niklas Anderssons barnböcker om öring, gädda och abborre ger kul läsning för små storfiskare.
Julklappstips till små sportfiskare

Det lackar mot jul och här kommer ett tips på vad du kan lägga under granen till de små sportfiskarna. Inspirerade av detta kanske du också får sällskap av nya storfiskare i båten framöver. 

Böckerna Abborre, Gädda och Öring inspirerar barnen att vilja veta mer om livet under ytan, vad fisken äter, hur den lever och hur man kan fånga fisken med spö.
Niklas Andersson har författat bokserien ”Om en fisk som heter” och innehåller informativa, lätta texter tillsammans med härliga illustrationer om våra vanligaste och populäraste sportfiskar. Böckerna var populära julklappar i fjol och säljs bland annat på nätet hos Adlibris, Bokus och i välsorterade butiker. Mer information om böckerna hittar du på omenfisk.se.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta