Månadsskiftet oktober-november blir det stor fest för alla som är intresserade av kajakfiske. Då ordnar PikeStrike Sweden en kajakfisketräff med internationellt deltagande i Karlskrona skärgård. " />
Annons
Kajakfisketräff i Blekinge | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Fiskejournalen
Kajakfisket är på stark frammarsch och Karlskronas skyddade skärgård lämpar sig mycket väl för den här sortens fiske. (Bild: Philip Truong, Stinger Productions)
Kajakfisketräff i Blekinge

Månadsskiftet oktober-november blir det stor fest för alla som är intresserade av kajakfiske. Då ordnar PikeStrike Sweden en kajakfisketräff med internationellt deltagande i Karlskrona skärgård.

Kajakfisket är på stark frammarsch och detta har fått sportfiskeföretaget PikeStrike Sweden att satsa på en kajakfisketräff från fredagen den 30 oktober till söndagen den 1 november. Bas för tillställningen blir företagets fiskecamp på ön Senoren, öster om Karlskrona.
Karlskronas skyddade skärgård lämpar sig mycket bra för kajakfiske och detta har lockat ett 60-tal kajakfiskare från tio olika nationer till Jacksom Kayak Fishing Open 2015 som träffen har döpts till. Det blir en tvådagars fisketävling men även föreläsningar och trevlig samvaro mellan kajakfiskare.
”De som är intresserade av att veta mer om kajakfiske är välkomna att titta förbi, prova, klämma och känna på fiskekajaker från de flesta större märken i branschen, Kunskap finns i överflöd bland deltagarna, så passa på”, skriver PikeStrike Sweden i ett pressmeddelande.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta