Forshagaakademin är en av landets absolut viktigaste plantskolor inom sportfiskebranschen. Nu söker de ny personal – och det måste nog betraktas som ett drömjobb av många. " />
Annons
Kalasjobb ute – lärare i sportfiskemetoder på Forshaga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige Anders Lundin
Tummen upp. ForshagaAkademins yrkesutbildning kommer fortsätta att utbilda duktiga fiskeguider. Foto: ForshagaAkademin
Kalasjobb ute – lärare i sportfiskemetoder på Forshaga

Forshagaakademin är en av landets absolut viktigaste plantskolor inom sportfiskebranschen. Nu söker de ny personal – och det måste nog betraktas som ett drömjobb av många.

Det handlar nämligen om en lärare i fiskbiologi, biologi och sportfiskemetoder! Bland annat ingår det att följa med eleverna på fiskeresor och fiskemässor.

På Forshagakademin arbetar det i dagsläget runt 60 personer och antalet elever är cirka 300. I uppdraget ingår det att hålla koll på de senaste trenderna, så att utbildningen hela tiden är anpassad mot branschens krav.

”Vi söker dig som trivs i ett dynamiskt och utvecklande arbete med ungdomar. Du kommer att vara lärare i kurser som fiskbiologi, biologi och fiske- och vattenvård. En del av tjänsten kommer att vara av praktisk karaktär då du bland annat kommer att samverka med annan personal i utbildningsmoment som biotopvård, provfiske och sportfiskemetoder”, framgår det i annonsen. Mer info hittar du här!

Missa inte detta fiskeäventyr från Forshagaakademin:

Coronastängt – då praktiserade Forshagaelever med troféfiske

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
PO Johannesson med sin drömöring, som han fick strax efter havsabborren. Foto: Stefan Svensson
PO fick oväntat silver och guld på Västkusten

Vi på Fiskejournalen är svaga för bonusfiskar, alltså oväntade fångster som kan bli minnen för livet. Vår medarbetare PO Johannesson kan nu själv rapportera om ett synnerligen oväntat men lyckat fiske från Västkusten.

Oväntat silver! Foto Stefan Svensson

Så här berättar PO Johannesson om en minnesvärd fisketur, under en av havsöringsfiskets sista dagar på västkusten.
– Jag blev medlockad av fiskebroder Jimmy Svensson på ett fiske jag sällan kör – havsöring, och jag ångrar mig inte. Först en stor fisk som small på det snabbfiskade draget och sedan borrade djupt. Med min begränsade erfarenhet av västkustens öringar trodde jag det var en havsöring – tills något blankt närmade sig land. Id – var först den sekundsnabba tanken? På västkusten …
Sedan såg PO att den hade en spetsig ryggfena, och då förstod han att det var en havsabborre – den första i hans liv. Vikten uppskattade han till cirka 2 kilo.

STENHÅRT HUGG
En knapp halvtimma senare var det dags för nästa iögonfallande fångst.

– Jag får en ”sälvåg” bakom betet följt av ett stenhårt hugg, som jag bommar lika snabbt. Bakom mig hör jag Jimmys kusin Stefan som var med och guidade oss: ”Jäklar vilken öring”.
Nytt kast två meter bortom den tappade fisken, ett stenhårt hugg i samma sekund som draget landar. Sedan en fight med en storprofilad fisk där jag vrålar rakt ut ”vad är det – en pigghaj?”
Sedan såg PO tydligt den spolformade kroppen komma närmare land och insåg att det var en drömöring.
– Kalabalik och en sprängd håv senare, en öring på 70 centimeter, uppskattad vikt cirka 3,5 kilo. En magisk dubbel, konstaterar en nöjd PO Johannesson.

Tack för storyn säger vi på redaktionen, och uppmuntrar även er andra att rapportera in bonusfångster som tåls att berättas om.

Du kanske även gillar detta