Annons
Kamera avslöjade tjuvar som stal fiskeprylar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Fiskeprylar – stöldbegärligt gods.
Kamera avslöjade tjuvar som stal fiskeprylar

Fiskeutrustning har blivit ett hett byte för kriminella ligor, och många återförsäljare och andra aktörer har drabbats av stölder det senaste året. 

Oftast rör det sig om inbrott efter stängningsdags, men i ett aktuellt fall rörde det sig om ett brott mitt på blanka dagen. 

Det var nämligen vid lunchtid 9 juni som en man och en kvinna gick in i en butik i Falun, och där plockade åt sig fiskeutrustning till ett femsiffrigt belopp.

Polisen kallades till platsen efter att tjuvarna gått därifrån, och när man igenom kamerainspelningen så trodde sig polisen känna igen en av de misstänkta personerna. Mycket riktigt så kunde polisen ringa in de misstänka och genomföra husrannsakan. De stulna fiskeprylarna hittades och kunde återbördas till affären, uppger nyhetssajten dt.se.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Joakim Larsson i Team Darwin drillar en stor tonfisk. Foto: Fredrik Aremyr
Vilda och tunga – se filmen när det drillas tonfisk!

Närmare 100 tonfiskar mellan Sverige och Danmark märktes under årets tonfiske – och för några av landets sportfiskare var det årets givna höjdpunkt. Här nedan kan ni se när svenska Team Darwin drillar giganter.

Fiskejournalen har i flera artiklar uppmärksammat tonfisket utanför svenska västkusten, där bland annat vår medarbetare Martin Falklind varit med i hetluften, i syfte att få häftiga filmklipp. Några som redan nu hunnit klippa ihop lite material, och gärna delar med sig av det, är gänget i Team Darwin.

En gigant landas för märkning. Foto: Fredrik Aremyr

Med hela elva tonfiskar levererade till märkning de senaste fyra åren så börjar de få en viss rutin. De spelade alltså in äventyret, där bland annat Joakim Larsson får äran att drilla två giganter.
– De är hårda, vilket också syns på filmen. Det krävs riktigt grov utrustning för att få upp dem fort, intygar Joakim Larsson, som vill att fler svenska sportfiskare ska få uppleva samma sak.
– Jag hoppas att den kraftiga ökningen av tonfiskpopulationen är bestående, och att Sverige så småningom kan få möjligheter till ett kontrollerat sportfiske efter tonfisk, primärt på catch-and-release basis.

Tills dess får alla ni andra låta er inspireras av detta i stället:

Du kanske även gillar detta