Annons
Kamera avslöjade tjuvar som stal fiskeprylar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Fiskeprylar – stöldbegärligt gods.
Kamera avslöjade tjuvar som stal fiskeprylar

Fiskeutrustning har blivit ett hett byte för kriminella ligor, och många återförsäljare och andra aktörer har drabbats av stölder det senaste året. 

Oftast rör det sig om inbrott efter stängningsdags, men i ett aktuellt fall rörde det sig om ett brott mitt på blanka dagen. 

Det var nämligen vid lunchtid 9 juni som en man och en kvinna gick in i en butik i Falun, och där plockade åt sig fiskeutrustning till ett femsiffrigt belopp.

Polisen kallades till platsen efter att tjuvarna gått därifrån, och när man igenom kamerainspelningen så trodde sig polisen känna igen en av de misstänkta personerna. Mycket riktigt så kunde polisen ringa in de misstänka och genomföra husrannsakan. De stulna fiskeprylarna hittades och kunde återbördas till affären, uppger nyhetssajten dt.se.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
PO Johannesson med sin drömöring, som han fick strax efter havsabborren. Foto: Stefan Svensson
PO fick oväntat silver och guld på Västkusten

Vi på Fiskejournalen är svaga för bonusfiskar, alltså oväntade fångster som kan bli minnen för livet. Vår medarbetare PO Johannesson kan nu själv rapportera om ett synnerligen oväntat men lyckat fiske från Västkusten.

Oväntat silver! Foto Stefan Svensson

Så här berättar PO Johannesson om en minnesvärd fisketur, under en av havsöringsfiskets sista dagar på västkusten.
– Jag blev medlockad av fiskebroder Jimmy Svensson på ett fiske jag sällan kör – havsöring, och jag ångrar mig inte. Först en stor fisk som small på det snabbfiskade draget och sedan borrade djupt. Med min begränsade erfarenhet av västkustens öringar trodde jag det var en havsöring – tills något blankt närmade sig land. Id – var först den sekundsnabba tanken? På västkusten …
Sedan såg PO att den hade en spetsig ryggfena, och då förstod han att det var en havsabborre – den första i hans liv. Vikten uppskattade han till cirka 2 kilo.

STENHÅRT HUGG
En knapp halvtimma senare var det dags för nästa iögonfallande fångst.

– Jag får en ”sälvåg” bakom betet följt av ett stenhårt hugg, som jag bommar lika snabbt. Bakom mig hör jag Jimmys kusin Stefan som var med och guidade oss: ”Jäklar vilken öring”.
Nytt kast två meter bortom den tappade fisken, ett stenhårt hugg i samma sekund som draget landar. Sedan en fight med en storprofilad fisk där jag vrålar rakt ut ”vad är det – en pigghaj?”
Sedan såg PO tydligt den spolformade kroppen komma närmare land och insåg att det var en drömöring.
– Kalabalik och en sprängd håv senare, en öring på 70 centimeter, uppskattad vikt cirka 3,5 kilo. En magisk dubbel, konstaterar en nöjd PO Johannesson.

Tack för storyn säger vi på redaktionen, och uppmuntrar även er andra att rapportera in bonusfångster som tåls att berättas om.

Du kanske även gillar detta