[/caption] " /> Kamera på havsbotten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Kamera på havsbotten

Hur många arter hittar du på en minut? (Foto: Göteborgs universitet)

Undrar du hur livet ter sig vid en kräftbur på 30 meters djup? Forskare från Göteborgs universitet har sänkt ner en kamera i Gullmarsfjorden för att kunna följa livet i havsmiljön.
Kameran är riktad mot en kräftbur som ligger vid Blåbergsholmen i Gullmarsfjorden, Lysekil. Djupet är cirka 30 meter.
Enligt forskarna finns två anledningar till kameran på havsbotten, dels att i realtid följa vad som händer i naturlig miljö, men också att ge allmänheten möjligheten att se vad som sker på havsbotten.
Klicka här för att komma till Gullmarsjordens botten.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta