Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Kämpaglad abborre

Elias Andersson fick kämpa med den välmatade abborren. Vågen stannade på 2,3 kilo.

Elias Andersson och fiskekompisen Rickard Kullmer provade lyckan i Missterhults skärdgård, Kalmar län. Efter en trög start provade de ett nytt ställe efter lunch. Då högg en fin abborre av det mer kamvilliga slaget.
Med en metad björkna släpad efter båten provade Elias Andersson, Hultsfred, en drift som gett resultat tidigare fisketurer. I slutet av driften högg en rejält kampvillig abborre.
– Den gjorde några tunga gung sedan en rusning och vi frågade oss om det var en gädda, berättar Elias.
Efter fem minuter fick de se fisken för första gången och konstaterade att en riktigt fin abborre tagit björknan. Till slut hamnade den i håven och kunde sedan vägas till 2,3 kilo.
Här kan du läsa mer om tävlingen Recordfisken.
Vill du titta på filmer om abborrfiske? Klicka här och sök på abborre.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
22 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta