Det är oftast efter mörkrets inbrott som de stora öringarna blir aktiva, och även går att locka till hugg. Kort sagt ett spännande fiske – om det inte vore för just mörkret … " /> Kan den här självlysande linan ge en god natt? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Självlysande fluglina – hiss eller diss? Foto: RIO
Kan den här självlysande linan ge en god natt?

Det är oftast efter mörkrets inbrott som de stora öringarna blir aktiva, och även går att locka till hugg. Kort sagt ett spännande fiske – om det inte vore för just mörkret …

Det kan vara tillräckligt svårt att hålla koll på bara armar och ben, när man snubblar fram vid strandkanten under mörkertimmarna. Pannlampa är förstås en nödvändighet, inte minst under flugbyte, men nu finns det även en produkt som bör gå hem bland många nattfiskare.

Det är Rio som tagit fram en självlysande fluglina, anpassad för just mörkerfiske. Modellen heter Gold WF6f Lumalux, och i själva konceptet ingår det att du själv måste ”ladda” fluglinan i dagsljus eller med annan ljuskälla för bästa resultat.

Funkar eller inte funkar – läs mer här och gör en egen bedömning!

Läs om svenskt fiske:

6 000 rödingar trollades upp i Vättern under en månad

 

Relaterad nyhet från din region
30 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta