Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Kanonkummel från Fröya

I ett läge när kummeln nästan är utrotad i svenska farvatten är det härligt att kunna rapportera om en riktig kanonkummel från Norge. 10,4 kilo vägde besten som Lars Holmqvist fångade.
Lars, som är bosatt i Langhus i Norge, rapporterar att han tog en tur med storfiskskepparen Frederic Kullin på MS Gotland. Tio meter från botten, på 110 meters djup, fick han ett kraftfullt hugg på sin makrillagnade pilk.
Den magnifika fisken mättes till 103 centimeter och vägdes till 10,4 kilo. Det är nytt båtrekord för MS Gotland och Kullin har ändå hunnit landa något hundratal kummel genom åren.

Viktmässigt hamnar den cirka 1,5 kilo under norska rekordet på 10,8 kilo. Det svenska rekordet är, märkligt nog, också på 11,8 kilo – dessutom är det vårt äldsta svenska sportfiskerekord. Kurt Wester från Kållered drog fisken 1970 vid fiske på Kummelbank!
Självfallet har Lars anmält fångsten till Recordfisken.
Svenne Andersson

En härlig kummel från Fröya. Lars Holmqvist visar upp praktfisken på 10,4 kilo.

En härlig kummel från Fröya. Lars Holmqvist visar upp praktfisken på 10,4 kilo.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta