Trots extremt högt vatten och dåligt väder fick Erik en gädda på 14,1 kg på sitt livs tredje kast i Klarälven, precis utanför sin praktikplats. " /> Kanonstart på praktiken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Erik Sandelin drog denna gädda i sitt tredje kast på sin praktikplats. 14,1 kilo och 123 cm. Snyggt jobbat!
Kanonstart på praktiken

Trots extremt högt vatten och dåligt väder fick Erik en gädda på 14,1 kg på sitt livs tredje kast i Klarälven, precis utanför sin praktikplats.
Erik Sandelin, elev på SportfiskeAkademin, gör just nu praktik på Sportfiskarnas regionkontor i Forshaga.
– Praktikanter har en dag i veckan som de får fiska, för att lära sig fisket i älven och kunna informera fisketurister som kommer till Forshagaforsen. De flesta kommer hit för att fiska lax och öring men det är även mycket gäddfiske i älven, säger Peter Belin, platschef.

En gädda på 14,1 kilo kan man kalla kanonstart!

Så snart som vattennivån går ner räknar Forshagaforsen med att laxfisket blir bättre igen. Då återstår det att se om Erik och hans praktikkamrater även lyckas med det fisket.

 

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta