Är du en grym fiskfotograf? Då kanske det är läge att ta ditt intresse ett steg längre och samarbeta med professionella designers. Företaget Viltmotiv letar nämligen efter fler spännande objekt som de kan göra tavlor av. " /> Kanske kan just din drömfisk bli ett konstverk | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Abborre och fasan.
Kanske kan just din drömfisk bli ett konstverk

Är du en grym fiskfotograf? Då kanske det är läge att ta ditt intresse ett steg längre och samarbeta med professionella designers. Företaget Viltmotiv letar nämligen efter fler spännande objekt som de kan göra tavlor av.

Det är designern och fotografen Staffan Johansson i Värmland som ligger bakom företaget Viltmotiv, som tillverkar posters, tavlor, affischer och planscher av bland annat fiskmotiv. Det speciella med Staffans bilder är att han blandar olika motiv för att få djupare perspektiv, och där exempelvis ryggfenan på en röding antagit formen av en fjällkedja. Tavlorna efterfrågas av allt fler, vilket gör att det inte längre bara är en fritidssysselsättning för Staffan.

– Det började som en liten hobby för att låta den kreativa sidan få leva ut lite, och jag ville själv ha lite nya tavlor. Men det har varit så stor efterfrågan på tavelmotiven så i dag har det blivit en liten verksamhet av det tillsammans med min ena bror Daniel Emsevik som underhåller e-handeln med mera, berättar Staffan Johansson.

Staffan jobbar till vardags med grafisk form, video och foto och när han om kvällarna finner inspiration så åker Surface-plattan fram. Att han är en stor entusiast av jakt och natur lyser igenom i produkterna.

– Jag jobbar lite olika från projekt till projekt men framförallt så utgår jag från olika foton, som ”målas av” och får min personliga touch. Jag printar ut, kladdar och testar mig fram lite. Jag tycker om när motiven kan ses med två olika perspektiv, när man i första anblick ser en sak men finner ett djup av något annat, berättar han.

Om du som läsare driver du en blogg eller syns mycket på sociala medier, så kanske Staffan är en potentiell samarbetspartners för dig.

– Vi tycker att det är skoj när talangfulla instagramare eller bloggare tar fina bilder och delar till sina följare. Och vi letar ständigt efter nya partners att samarbeta med. Om du är intresserad, kontakta oss på hej@viltmotiv.se och berätta lite mer, hälsar Staffan Johansson.

Rödingen blir en bergskedja.

 

Läs även om Ken som tillverkar gäddor i plåt:

https://www.fiskejournalen.se/hard-konst-for-hugade-gaddfiskare/

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
"Nu hoppas jag faktiskt att isarna smälter och försvinner så att folk inte kan gå ut på dem", säger Jan Insulander, projektledare på Issäkerhetsrådet. Foto: Hans Isaacson
Fler drunkningstillbud – fiskare gick inte att rädda

De svaga isarna fortsätter att skörda människoliv i södra landsdelarna. Totalt har det rapporterats in åtta döda på tre dagar genom drunkningstillbud.

Fiskejournalen berättade i fredags om att fyra män omkom efter ett drama på Vallsjön i Sävsjö, där två män gått ut för att fiska. Isen brast för dem, och när några kamrater försökte rädda de nödställda så dog även de.
På lördagen dog ytterligare två män i Katrineholm och ytterligare en i Enköping sedan de gått genom isen.

På söndagskvällen kom också beskedet att en sportfiskare avlidit efter en räddningsinsats i Värnamo.
Räddningstjänsten larmades till den aktuella sjön och de använde räddningspulka för att ta sig ut till den nödställde mannen.
– Det var två brandmän som stack ut direkt. Men det tog lång tid, eftersom de först inte hittade honom, berättar ett vittne som Fiskejournalen pratat med.
– Vi hittade mannen under vattnet strax före klockan 12, säger Niklas Andersson, insatsledare vid räddningstjänsten, till SVT Jönköping.
Mannen fördes till sjukhus, där han senare avled.

”Förstört” statistiken
Nu går flera aktörer ut och varnar för svaga isar, med hopp om att det inte ska ske några fler drunkningsolyckor i vinter.
– Vi har redan ”förstört” statistiken i år och jag är rädd att den kommer bli ovanligt mörk. Jag vet inte hur vi ska få folk att förstå. Nu hoppas jag faktiskt att isarna smälter och försvinner så att folk inte kan gå ut på dem, säger Jan Insulander, projektledare på Issäkerhetsrådet, till Aftonbladet.

Här är några enkla regler för ökad säkerhet:
1) Undersök isens bärighet innan du går ut på den och vid förflyttningar. Använd ispik eller isborr.
Ta hjälp och råd från erfarna om du är det minsta osäker.
2) Kolla gärna med närboende eller fiskeklubbar som ofta kan ge en bra bild av isläget.
3) Kolla gärna med närboende eller fiskeklubbar som ofta kan ge en bra bild av isläget.
4) Var aldrig ensam på isen. Att själv ta sig upp om sen brister kan vara svårt för den som inte är vältränad.
5) Använd säkerhetsutrustning som isdubbar (bärs under hakan) och lättåtkomlig säkerhetslina. Någon form av flythjälp kan vara avgörande om du går igenom isen.
6) Undvik strömsatta områden som in- och utlopp och sund.
7) Kör inte skoter på okänd is.
8) Håll dig på land om det finns minsta anledning att tro att isen kan vara farlig. (Källa Issäkerhetsrådet)

Du kanske även gillar detta