Gäddfisket i Blekinges skärgård är berömt, men här finns även andra fisken. Gäddfisket i Blekinges skärgård är berömt, men här finns även andra fisken.[/caption] " /> Karlskrona Fishing tar gemensamt grepp | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Karlskrona Fishing tar gemensamt grepp
Gäddfisket i Blekinges skärgård är berömt, men här finns även andra fisken.

Gäddfisket i Blekinges skärgård är berömt, men här finns även andra fisken.

Allt fler sportfiskeentreprenörer och destinationer ser potentialen i både svenska och utländska gäster som är beredda att betala för ett bra fiske och ett professionellt bemötande.
Nu sjösätter Karlskronas sportfiskeentreprenörer en gemensam plattform i samarbete med Karlskrona kommun och Visit Blekinge, KarlskronaFishing.se
Via hemsidan erbjuds besökaren högklassiga guider, fisken, boenden och utrustning samt information om de olika fiskena i trakten runt Karlskrona.
Karlskrona må vara en sommarstad för de flesta turister, men för gäddfiskaren är det senhöst som gäller. Detta har Karlskrona Fishing tagit fasta på och kommer bland annat att inleda höstsäsongen av gädda med en minimässa 14 november i år.
Förhoppningsvis kommer fler regioner att inspireras av detta initiativ där sportfiskeentreprenörer, turistorganisationer och kommuner går ihop för att tillsammans göra något bra av den resurs som sportfisket innebär.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta