[/caption] " /> Kedjebetet – insats för cancerfonden | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Kedjebetet – insats för cancerfonden

Kedjebetet startar nu en sverigeresa och får förhoppningsvis simma i många vatten.

Kedjebetet är ett sätt att samla landets sportfiskare för en gemensam insats och insamling till cancerfonden. Initiativtagarna är Robert Jonsson från NyttFiske, S-O Larsson från Miekofishing och Tommy Suomela från Suomela.se.
– Det är ju alltid svårt att få folk att hjälpa till i hjärtefrågor, så vi kom på ett sätt som gör det lättare för er, säger ”Robban” från NyttFiske, en av initiativtagarna.
Tanken är att Kedjebetet ska vandra runt bland sportfiskare i Sverige. När personen som har Kedjebetet i sin ägo – och lyckas fånga en fisk på det – skickar han det vidare till en sportfiskare med den uppenbara uppmaningen. Fånga en fisk och skicka vidare.
För varje fångad fisk ska en bild skickas till initiativtagarna – då skänker de minst 50 kronor till Cancerfonden.

– Vi är många som på något sätt kan relatera till cancer och känner någon som gått bort, hur ska vi enkelt kunna hedra dem och samtidigt försöka hjälpa till.
Här kan ni läsa mer och följa betets turné genom Sverige.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta