Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Keps till Halmstad

Fredrik Huttunen knäckte till slut koden. Båtmotorn användes för att ”puffa” båten och öka hastigheten på driften.

Efter ett omväxlande fiske knäckte Fredrik Huttunen till slut flundra-koden. Ett flertal fiskar fångades och återsattes. Fredrik anmäler en av dom till Release ´em.
Efter en veckas regn var Fredrik Huttunen och hans vän Fredrik Schmiterlöw rejält sugna på att känna hälleflundornas tyngd. Vädret i Havöysund hade gäckat dom och när väl fisket kunde börja gjorde hälleflundrorna likaså. Fredrik gnuggade geniknölarna och kom fram till att drifterna var för långsamma. Motorerna användes för att ”puffa” båten stötvis och detta visade sig vara en vinnande taktik.
– Vi flyttade oss till en kant på 40 meters djup som jag fått för mig kunde vara givande, och redan vid andra ”puffen” så small det på! Glädjen spred sig fort i båten och efter några minuters hård press på fisken landade jag en flundra på 85 centimeter, berättar Fredrik.

Flundran fick givetvis simma tillbaks, vilken är själva grundtanken med projektet. Release ´em går ut på att sprida tänket ”bevara hälleflundran”. Regler och anvisningar är enkla. Ta en bild vid fångsttillfället, till exempel när du återsätter eller drillar din flundra. Gå in på Fiskejornalen.se och anmäl din bedrift, så skickar vi den coola trofékepsen kostnadsfritt. När året är slut kommer vår jury att gå igenom samtliga bidrag för att kora en Flundrakung och Flundradrottning. Som bevis på vår uppskattning för förtjänstfullt bevarandetänk skickar vi ett fiskepaket samt en hälleflundrastjärt!

Nytt för i år är att du kan föreviga din återsatta fångst. Du får möjlighet att beställa en unik reproduktion av hälleflundrastjärten i samarbete med Fiskkonservator.se
För mer information. Kicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta