Keps till Halmstad

Fredrik Huttunen knäckte till slut koden. Båtmotorn användes för att ”puffa” båten och öka hastigheten på driften.

Efter ett omväxlande fiske knäckte Fredrik Huttunen till slut flundra-koden. Ett flertal fiskar fångades och återsattes. Fredrik anmäler en av dom till Release ´em.
Efter en veckas regn var Fredrik Huttunen och hans vän Fredrik Schmiterlöw rejält sugna på att känna hälleflundornas tyngd. Vädret i Havöysund hade gäckat dom och när väl fisket kunde börja gjorde hälleflundrorna likaså. Fredrik gnuggade geniknölarna och kom fram till att drifterna var för långsamma. Motorerna användes för att ”puffa” båten stötvis och detta visade sig vara en vinnande taktik.
– Vi flyttade oss till en kant på 40 meters djup som jag fått för mig kunde vara givande, och redan vid andra ”puffen” så small det på! Glädjen spred sig fort i båten och efter några minuters hård press på fisken landade jag en flundra på 85 centimeter, berättar Fredrik.

Flundran fick givetvis simma tillbaks, vilken är själva grundtanken med projektet. Release ´em går ut på att sprida tänket ”bevara hälleflundran”. Regler och anvisningar är enkla. Ta en bild vid fångsttillfället, till exempel när du återsätter eller drillar din flundra. Gå in på Fiskejornalen.se och anmäl din bedrift, så skickar vi den coola trofékepsen kostnadsfritt. När året är slut kommer vår jury att gå igenom samtliga bidrag för att kora en Flundrakung och Flundradrottning. Som bevis på vår uppskattning för förtjänstfullt bevarandetänk skickar vi ett fiskepaket samt en hälleflundrastjärt!
Nytt för i år är att du kan föreviga din återsatta fångst. Du får möjlighet att beställa en unik reproduktion av hälleflundrastjärten i samarbete med Fiskkonservator.se
För mer information. Kicka här.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...