Vi har sett det förr – och varje gång ställs frågan varför? Det handlar om dumpad insjöfisk. Kersthi Herjedahl upptäckte två rejäla högar med orensad abborre i skogen. " /> Kersthi hittade stora högar med dumpad fisk i skogen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

12 månader sedan Sverige Anders Lundin
Vem har gjort detta och varför, frågar sig Kersthi Herjedahl. Foto: Privat
Kersthi hittade stora högar med dumpad fisk i skogen

Vi har sett det förr – och varje gång ställs frågan varför? Det handlar om dumpad insjöfisk. Kersthi Herjedahl upptäckte två rejäla högar med orensad abborre i skogen.

– Det här är så onödigt, varför kan man inte skänka bort fisken till någon som vill ha den i stället? säger hon till Fiskejournalen.

Här syns båda högarna med uppskattningsvis 30 kilo fisk. Foto: Privat

Det var i måndags som hon hittade den dumpade fisken, när hon tillsammans med sin man var på väg hem från fäbodstugan ovanför Optands flygfält, mellan Östersund och Brunflo. Platsen ligger bara något stenkast från E14. Kersthi berättar att det var två högar, och att det uppskattningsvis var 30 kilo fisk som dumpats, både abborre och vad som verkade vara öring.

Enligt Östersunds-Posten hittades det slaktrester på samma plats i december, ett fynd som då polisanmäldes som misstänkt jaktbrott.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om företeelsen att fisk dumpas efter pimpeltävlingar, och det är ingen vågad gissning att så är fallet även denna gång.

– Det är ett sådant slöseri med mat. Det är mycket bättre att dela med sig till något äldreboende istället för att slänga fisken i skogen, konstaterar Kersthi Herjedahl.

Läs även denna artikel:
https://www.fiskejournalen.se/debatt-den-moderne-sportfiskaren-ger-blanka-fan-i-miljon/

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta