I sista stund togs beslutet att ställa in klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen, på grund av coronaviruset. Det innebär att segrarna i Swedish Trolling Masters kan utses redan nu. " /> Kinnekulleträffen inställd – svenska mästarna utsedda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
Team Karlsberg vann fredagens ersättningsutmaning Big Fish, med en lax på 10,3 kilo. Foto: Kinnekulleträffen
Kinnekulleträffen inställd – svenska mästarna utsedda

I sista stund togs beslutet att ställa in klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen, på grund av coronaviruset. Det innebär att segrarna i Swedish Trolling Masters kan utses redan nu.

Arrangörerna av Kinnekulleträffen hade samråd med Götene kommuns säkerhetssamordnare, och de såg en risk i att folk från andra delar i landet åkte till Hällekis, dels för smittspridning och dels för att eventuellt insjuknade deltagare skulle belasta vården i fel del av landet. Som plåster på såren arrangerades istället en frivillig ”BIG FISH”-tävling för de team som var anmälda till Kinnekulleträffen.

Team Locos är Svenska mästare i trolling.

– Fredagens största var en lax på 10,3, som fångades av team Karlsberg som gick ut från Laxhall. Lördagens största var en lax på 10,35, som fångades av Team Forsbacken som gick ut från Spiken (Lidköping). Söndagens största var en lax på 8,3 som fångades av team No Fish som gick ut från Hällekis, berättar Fredrik Andersson i arrangörsstaben.

Med ett inställt Kinnekulleträffen så blev det bara fyra deltävlingar i SM-serien, Swedish Trolling Masters. Det innebär att ställningen efter Laxcup Vättern också blir slutresultatet. Guldmedaljörer är Team Locos med 90 poäng, silvermedaljörer Team F.I.S med 71 poäng, och bronsmedaljörer Team Bertan/Lowrance med 58 poäng.

Frågan är om det blir några ändringar inför nästa års upplaga av Kinnekulleträffen?

– Nejdå, alla team som är anmälda till årets tävling är anmälda till nästa års tävling. Vi hoppas bara på ett coronafritt läge, hälsar Fredrik Andersson.

Läs även om andra storlaxar:

Klassisk rulltömning när Team Bertan fick drömlaxen

 

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta