Simon Ingvald fick en gädda över 13 kilo – firade i kavaj. Nu blir han belönad med ett bete från Abu. Simon Ingvald fick en gädda över 13 kilo – firade i kavaj. Nu blir han belönad med ett bete från Abu.[/caption] " /> Klädkod för gäddfiske – kavaj | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Klädkod för gäddfiske – kavaj
Simon Ingvald fick en gädda över 13 kilo – firade i kavaj. Nu blir han belönad med ett bete från Abu.

Simon Ingvald fick en gädda över 13 kilo – firade i kavaj. Nu blir han belönad med ett bete från Abu.

Simon Ingvald och hans fiskekompis Gustav Arnesson hade längtat länge efter en gädda över tio kilo. När det äntligen inträffade åkte segerkavajen på.
Gäddfiske med stil, det är vad eleverna Simon och Gustav från Forshagaakademin ägnar sig åt. När Simon fick en gädda som klev över tiokilosstrecket åkte kavajen på innan fotograferingen.
– Det var mest en kul grej som fiskekompisen Gustav kom på, berättar Simon.
Simon vill bli fiskeguide och är på god väg – han går nu första året på Forshagaakademin i Värmland.
”Kavajgäddan” anmäls nu till Recordfisken. Vikt 13 kilo, längd 117 centimeter.
Den fångades i Vänern på en metad mört strax under iskanten.
Läs mer om Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta