Klara färdiga Fish Fight

Brolle gillar hållbart fiske. Foto: Robert Jonsson

Brolle dissar dumpning. Foto: Robert Jonsson

Fler artister kräver stopp för dumpning av fisk. Nu engagerar sig Brolle i Fish Fight-kampanjen.
Bilden av Brolle sitter kvar på många näthinnor efter Melodifestivalen. Med låten 7 days and 7 nights gick han till final i Globen, efter att ha sopat banan i Göteborg. Den 20:e april släpps dessutom nya albumet Burned by the Fire, så idolen från Boden har bråda dagar.
När Brolle inte står på scen är chansen stor att han i stället svingar ett spö. Fiske har alltid spelat en viktig roll i Brolles tillvaro, och när vi berättade om Fish Fight-kampanjen var det självklart att ställa upp.
– Det är skrämmande när yrkesfiskare dumpar för att få upp priset, säger Brolle. Ännu värre är det när lagarna säger att man måste dumpa.

Norge har fattat
Brolle gick natur- och viltvårdslinjen på naturbruksgymnasiet i Kalix, och redan där fick han upp ögonen för problemet med dumpning. Miljoner ton fisk slängs varje år, ofta som en direkt konsekvens av regelverket.
– Norge är ett land som ligger långt före oss i utvecklingen, säger han. De förbjöd utkast för länge sen. Det är helt tokigt att det får fortsätta.
Därför står Brolle bakom kravet på ett europeiskt förbud mot att slänga fisk. Tidigare i veckan rapporterade vi att även Mikkey Dee från Motörhead stöder Fish Fight-kampanjen, och Brolle tycker det är kul att musiker tar ställning.
– Fler svenska artister borde engagera sig i frågor som gäller natur, fisk och viltvård, säger han. Klara färdiga Fish Fight!
Läs mer om hur du kan delta genom att klicka här.

Erik Kohlström

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...