Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Klara färdiga Fish Fight

Brolle gillar hållbart fiske. Foto: Robert Jonsson

Brolle dissar dumpning. Foto: Robert Jonsson

Fler artister kräver stopp för dumpning av fisk. Nu engagerar sig Brolle i Fish Fight-kampanjen.
Bilden av Brolle sitter kvar på många näthinnor efter Melodifestivalen. Med låten 7 days and 7 nights gick han till final i Globen, efter att ha sopat banan i Göteborg. Den 20:e april släpps dessutom nya albumet Burned by the Fire, så idolen från Boden har bråda dagar.
När Brolle inte står på scen är chansen stor att han i stället svingar ett spö. Fiske har alltid spelat en viktig roll i Brolles tillvaro, och när vi berättade om Fish Fight-kampanjen var det självklart att ställa upp.
– Det är skrämmande när yrkesfiskare dumpar för att få upp priset, säger Brolle. Ännu värre är det när lagarna säger att man måste dumpa.

Norge har fattat
Brolle gick natur- och viltvårdslinjen på naturbruksgymnasiet i Kalix, och redan där fick han upp ögonen för problemet med dumpning. Miljoner ton fisk slängs varje år, ofta som en direkt konsekvens av regelverket.

– Norge är ett land som ligger långt före oss i utvecklingen, säger han. De förbjöd utkast för länge sen. Det är helt tokigt att det får fortsätta.
Därför står Brolle bakom kravet på ett europeiskt förbud mot att slänga fisk. Tidigare i veckan rapporterade vi att även Mikkey Dee från Motörhead stöder Fish Fight-kampanjen, och Brolle tycker det är kul att musiker tar ställning.
– Fler svenska artister borde engagera sig i frågor som gäller natur, fisk och viltvård, säger han. Klara färdiga Fish Fight!
Läs mer om hur du kan delta genom att klicka här.

Erik Kohlström

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta