Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige
Sivan Jansson blir kapten för det svenska landslaget i VM, och nu söker hon sponsorer och deltagare. Foto: Anders Lundin
Klart med svenskt landslag – kaptenen vädjar om stöd

Det står nu klart att Sverige kommer att ställa upp i ett historiskt flugfiske-VM för kvinnor. Nu går den utsedda kaptenen för landslaget ut och ber allmänheten om hjälp – både med att hitta deltagare och sponsorer.

Flugfiske-VM för kvinnor kommer för första gången att äga rum mellan 6–12 juli, i norska Stor-Elvdal och Rendalen, och det är Norska flugfiskeförbundet som håller i tävlingarna i samband med EM. Tävlingsfisket kommer bland annat ske i älvarna Atna, Rena och Glomma.

Till kapten för det svenska landslaget har Sivan Jansson, ordförande i fiskeklubben Fjällorna, utsetts. Hon inleder nu ett arbete med att hitta både finansiering och medlemmar till den svenska landslagstruppen. Det kostar 1 200 euro per person att delta i tävlingen, och den svenska truppen ska bestå av sex deltagare, med förhoppningen att även få med en reserv.

Annons

– Kvalifikationerna är först och främst att man kan flugfiska och vada, samt har god teamkänsla. Man får se den här tävlingen som en början att få ihop ett damlag. Förhoppningen är att fler kvinnor vill tävla i flugfiske och delta i uttagningstävlingarna i Sverige framöver, säger Sivan Jansson till Fiskejournalen.

Hon uppmanar alla intresserade, både sponsorer och intresserade flugfiskare, att höra av sig till henne på mail siv@fjallorna.se

Hitta inspiration i Fiskejournalen:

Ida Iggbom kastar loss med Skitfiskepodden

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta