Vilken klass som helst kan ansöka om en uppsättning spön och en fiskedag.
Vilken klass som helst kan ansöka om en uppsättning spön och en fiskedag.[/caption]Under 2015 storsatsar Sportfiskarna på projektet Klassdraget. Målsättningen är att 10 000 svenska skolbarn ska få uppleva fiske och friluftsliv på skoltid. Nu kan alla anslutna fiskeföreningar ansöka! " /> Klassdraget drar igång! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Klassdraget drar igång!

Vilken klass som helst kan ansöka om en uppsättning spön och en fiskedag.


Vilken klass som helst kan ansöka om en uppsättning spön och en fiskedag.

Under 2015 storsatsar Sportfiskarna på projektet Klassdraget. Målsättningen är att 10 000 svenska skolbarn ska få uppleva fiske och friluftsliv på skoltid. Nu kan alla anslutna fiskeföreningar ansöka!
Sedan 2007 har Sportfiskarna tillsammans med sina klubbar arrangerat uppemot 2000 kostnadsfria fiskedagar med skolklasser inom ramen för projektet Klassdraget. Totalt har 60 000 barn fått komma ut i naturen och testa på sportfiske. I år är satsningen större än någonsin – 400 skolklasser ges chansen! Stöd från Svenskt friluftsliv och Svensk sportfiskehandel gör satsningen möjlig.
Upplägget för Klassdraget är enkelt – en fiskeklubb och en skolklass gör en gemensam ansökan till Sportfiskarna om en fiskedag. Klassuppsättningar med pimpel- eller metspön skickas sedan till önskad adress. Tillsammans genomför klubben och skolan Klassdrags-dagen. Efteråt behåller barnen sina spön för att kunna använda dem på egna fiskeäventyr!

Källa: Sportfiskarna

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta