KlassDraget går i full fart

Sportfiskarna fixar fiske på schemat! (Foto: Jonas Jörneberg)

Sportfiskarna fixar fiske på schemat! (Foto: Jonas Jörneberg)

Sportfiskarnas fortsatta storsatsning på projekt KlassDraget ser redan i halvtid ut att bli en succé. Inför sommarlovet har glädjande nog hela 220 anmälningar inkommit.
Detta innebär att omkring 5000 barn hittills upplevt en heldag i naturen med att prova på mete eller pimpelfiske – en insats som förbundet och de genomförande medlemsklubbarna har all anledning att känna sig riktigt nöjda över. Det ambitiösa målet är att totalt genomföra 300 KlassDrag runt om i Sverige under 2014.

Fortsätt ansöka!
Ännu är projektet emellertid inte i mål. Förbundets ungdomskonsulenter hoppas nu på en stark ström av anmälningar från rutinerade och nya klubbar inför höstens fiske. Inte minst hade det varit kul och viktigt med fler KlassDrags-klubbar från de sydligare distrikten. Projektet har i nuläget sin tydliga förankring i norra och mellersta Sverige. För en ytterligare expandering av projektet under kommande år krävs ännu fler genomförande klubbar runt om i landets alla hörn.

KlassDraget – enkelt att genomföra
För den som inte känner till KlassDraget bör nämnas att konceptet är enkelt. En medlemsklubb och en klasslärare skriver en gemensam ansökan till förbundet. En uppsättning spön och infomaterial skickas sedan till skolan eller klubben. En trevlig gemensam fiskedag anordnas, varefter barnen får behålla sina spön. Klubbarna får efter redovisning en ersättning om 1000 kronor per KlassDrag, som kan investeras i klubbverksamheten. KlassDraget är ett projekt alla vinner på – inte minst barnen!
www.sportfiskarna.se

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...