Storlaxen har börjat patrullera de svenska kusterna – åtminstone utanför Simrishamn. Team Bertan fick vara med om en klassisk rulltömning när en lax över 20 kilo högg på djupriggen. " /> Klassisk rulltömning när Team Bertan fick drömlaxen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Lundin
Hejdå och tack för kampen ...
Klassisk rulltömning när Team Bertan fick drömlaxen

Storlaxen har börjat patrullera de svenska kusterna – åtminstone utanför Simrishamn. Team Bertan fick vara med om en klassisk rulltömning när en lax över 20 kilo högg på djupriggen.

Det var Gustav Österplan som fick äran att drilla den stora fisken som slukade betet 80 fot ner i djupet, men föga anade teamet att det var en vild lax på hela 20,5 kilo som satt i andra änden.

– Det var en stökig fajt som började med en riktig rulltömning, och vi fick stopp på fisken efter 800 fot. Sedan gick den och tjurade djupt väldigt länge innan den bestämde sig för att gå upp till ytan och korsa hela bakbord planerboard med resultatet kaos, men till slut lyckades vi få in den i håven, berättar Erik Österplan som stod bredvid och följde broderns kamp.

Laxen, som var vild, återutsattes efter mätning och fotografering, och som belöning fick de kort därefter två laxar ytterligare på 13 kilo och 7 kilo.

– En bra förmiddag utanför Simrishamn, konstaterade gänget glatt.

Läs även denna matnyttiga artikel:

Få koll med Fultons formel – det skicket är öringen i!

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta