Om du befinner dig i närheten av Uddevalla lördag 16 november så kommer här ett hett tips. Bohusläns museum inviger nämligen en utställning om sportfiske – med massor av matnyttigt för fiskeentusiasten. " /> Klassiska rullar och roliga nappatag på ny utställning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Rullar för entusiaster på utställningen i Uddevalla. Här en gammal spinnrulle från AB Urfabriken. Foto: Bohusläns Museum.
Klassiska rullar och roliga nappatag på ny utställning

Om du befinner dig i närheten av Uddevalla lördag 16 november så kommer här ett hett tips. Bohusläns museum inviger nämligen en utställning om sportfiske – med massor av matnyttigt för fiskeentusiasten.

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, alltså Sportfiskarna, fyller 100 år, och det firas med flera evenemang runt om i landet. Utställningen i Uddevalla sticker ut lite extra, eftersom den kommer att finnas på plats ända fram till augusti 2020. Invigningsdagen bjuder på flera spännande inslag, där Fiskejournalen är med och sätter färg på tillställningen. Bland annat kommer vår medarbetare Ove Haugen, redaktör för spalten Sanna fiskehistorier, att kåsera kring att vara sportfiskare. Dessutom finns Fiskejournalens legendariske medarbetare Janne Olssons privata föremål med i själva utställningen.

Det kommer även att botaniseras bland fiskerullar, bjudas på fiskepyssel och flugbindning, samt föreläsning av Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren. Kort sagt en massa anledningar att boka in datumet 16 november – eller att planera ett besök längre fram. Följ evenemanget på Facebook!

Läs även om detta:

https://www.fiskejournalen.se/sportfiskarna-satsar-ungt-soker-mer-personal/

 

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta